הוראות הכנה
מרכיבים
150 גרם חמאה (מחולקת)
1 כף מלח
300 גרם קמח
1 ליטר מים רותחים
להגשה דבש או סילאן או חמאה מומסת
אופן ההכנה
1.ממלאים סיר עמוק עם 1/2 ליטר מים חמים .
2.מוסיפים 25 גרם חמאה וכפית מלח. השאירו על אש בינונית עד שהמים מתחילים לרתוח.
3.מנפים את הקמח ולאחר מכן לשפוך אותו לתוך הסיר בבת אחת. ומסירים את הסיר מהאש.
4.מיד מתחילים לבחוש את הקמח עם כף עץ לתוך המים והחמאה. תוך הקשת הבצק על צד הסיר להסרת גושים לאחר שהבצק חלק, הופכים את הבצק לגוש אחד.
5.מחזירים את הסיר בחזרה לאש ומוסיפים עוד ליטר וחצי של מים רותחים.
(השתמש בכף עץ כדי ליצור כמה שקעים בבצק. לא מכסים ומניחים להתבשל על אש נמוכה עד שהמים נספגים). לוקח בערך 20 דקות.
6.מסירים מהאש. מיד מתחילים ללוש, בעזרת כף עץ כדי להחליק את הבצק.
7.ממיסים 75 גרם חמאה ומורחים עם מברשת את הבצק
8. מניחים את הבצק על צלחת הגשה מרוחה בחמאה ומקפלים את הבצק עד כדי יצירת כיפה חלקה (לגלגל את עצידה אפילו את כל הסדקים).
9. בעזרת כף מצקת יוצרים בבצק שקערורית בראשה ויוצקים מסביבה חמאה מומסת
10.יוצקים דבש או סילאן לתוך השקערורית שיצרנו בראשה . מגישים מיד
.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון