הוראות הכנה
מרכיבים
לרוטב:
6 כפות שמן.
דג רינגה (הרינג) כבוש
פלפל וצ'ומה (תלוי בחריפות הרצויה)
2 כפות רסק עגבניות
כוס מים
לעיסה:
שני ליטר מים
מעט שמן
קילו סולת
אופן ההכנה
מחממים בערך שש כפות שמן, שוטפים את דג הרינגה, פורסים לרצועות רחבות [בלי ראש וזנב], מטגנים מספר שניות, מוסיפים כף וחצי פלפל וצ'ומה (אם רוצים חריף יותר, אז כמות כפולה, תלוי כמה חריף אוהבים), שתי כפות רסק עגבניות, [רבע כפית סוכר - לא חובה] להוסיף כמעט כוס מים, לתת לרתוח על אש קטנה..
בינתיים, מרתיחים בסיר גדול שני ליטר מים, מוסיפים מעט שמן, כשהמים רתחו, לוקחים כף מעץ (או עדיף, מוט עץ מעט רחב), בוחשים ובהדרגה שופכים סולת לסיר, רצוי לעשות פעולה זו לאט כדי שלא ייווצרו גושים. תוך כדי בחישה מרגישים שהסולת מתעבה [בוחשים חזק], מורידים מהאש.
עם יד רטובה צרים כדורים לצלחת בגודל רצוי , זה חם אבל כדי לקבל צורה עגולה חייבים להניח בצלחת ולעגל ביד רטובה .
מעל שופכים את הרוטב הטעים.
בתיאבון!
מתכון של גרציה, הועתק מפורום "אור-שלום"
https://www.or-shalom.org.il/forum.asp
מגיש:
מקור: מתכון של גרציה, הועתק מפורום אור-שלום www.or-shalom.org.il
שתף את המתכון