חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עסידה ברינגה - טריפוליטאי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

גוש בצק סולת ומעליו רוטב חריף כמו חריימי אבל עם דג רינגה (הרינג)
עסידה ברינגה - טריפוליטאי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

גוש בצק סולת ומעליו רוטב חריף כמו חריימי אבל עם דג רינגה (הרינג)
הוראות הכנה
מרכיבים
לרוטב:
6 כפות שמן.
דג רינגה (הרינג) כבוש
פלפל וצ'ומה (תלוי בחריפות הרצויה)
2 כפות רסק עגבניות
כוס מים
לעיסה:
שני ליטר מים
מעט שמן
קילו סולת
אופן ההכנה
מחממים בערך שש כפות שמן, שוטפים את דג הרינגה, פורסים לרצועות רחבות [בלי ראש וזנב], מטגנים מספר שניות, מוסיפים כף וחצי פלפל וצ'ומה (אם רוצים חריף יותר, אז כמות כפולה, תלוי כמה חריף אוהבים), שתי כפות רסק עגבניות, [רבע כפית סוכר - לא חובה] להוסיף כמעט כוס מים, לתת לרתוח על אש קטנה..
בינתיים, מרתיחים בסיר גדול שני ליטר מים, מוסיפים מעט שמן, כשהמים רתחו, לוקחים כף מעץ (או עדיף, מוט עץ מעט רחב), בוחשים ובהדרגה שופכים סולת לסיר, רצוי לעשות פעולה זו לאט כדי שלא ייווצרו גושים. תוך כדי בחישה מרגישים שהסולת מתעבה [בוחשים חזק], מורידים מהאש.
עם יד רטובה צרים כדורים לצלחת בגודל רצוי , זה חם אבל כדי לקבל צורה עגולה חייבים להניח בצלחת ולעגל ביד רטובה .
מעל שופכים את הרוטב הטעים.
בתיאבון!
מתכון של גרציה, הועתק מפורום "אור-שלום"
https://www.or-shalom.org.il/forum.asp
מגיש:
מקור: מתכון של גרציה, הועתק מפורום אור-שלום www.or-shalom.org.il
שתף את המתכון