הוראות הכנה
מרכיבים
½ כוס שמן זית
1 בצל בינוני
1 כרישה בינונית
1 גזר
1 עגבנייה, חתוכה גס
6 זרועות סרטן
קורט שערות זעפרן
2 כפות שום טרי, מרוסק
כפית מלח
כפית צ'ילי
2 כפות עגבניות מיובשות
100 גר' בייקון, קצוץ
100 גר' פילה לבן
100גר' מולים שחורים
100 גר' בייבי שרימפס
½1 כוסות אורז ספרדי עגול
2 פלפלים קלויים, קלופים וטחונים
¾1 כוסות ציר דגים
¼ כוס פסטיס
2 כפות מיץ לימון
חופן פטרוזיליה, קצוצה
חופן בצל ירוק, קצוץ
100 גר' טבעות קלמארי
100 גר' שרימפס
אופן ההכנה
1. מחממים שמן זית במחבת ברזל שטוחה ורחבה, ומטגנים את הבצל, הכרישה, הגזר
והעגבניות כ- 2 דקות על אש בינונית.
2. מוסיפים את הסרטן ומטגנים 2 דקות תוך כדי ערבוב. מפוררים פנימה חצי מכמות הזעפרן
3. מתבלים בשום, מלח, צ'ילי ועגבניות מיובשות .
4. מוסיפים בייקון, פילה, מולים, בייבי שרימפס ואורז, ומטגנים עד הזהבה.
5. מוסיפים פלפלים, ציר דגים ושארית הזעפרן. מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות עד
שהאורז מוכן
6. מזלפים מעל פסטיס ומיץ לימון, בוזקים פטרוזיליה ובצל ירוק, ומוסיפים את הקלמארי
והשרימפס. מבשלים עד שהשרימפס מאדימים, טועמים ומתקנים תיבול. מגישים הישר עם
המחבת
7. בתיאבון!
מגיש:
מקור: מנה של השף חי דוד, תהל, עשירה ברכיבים ובטעמים כמו שרק הספרדים יודעים להכין
שתף את המתכון