הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג קורקבנים מנוקים היטב וחתוכים לחצי
1 בצל קצוץ גס
1 כף שמן זית
1/4 כפית הל (לא חובה)
1/4 כפית פלפל לבן
1/4 כפית פלפל שחור גרוס עבה
1/2 כף כמון
מלח- לבדוק באם הקורקבן לא מומלח באם כן אין להוסיף מלח
2-3 פיתות פרוסות לרצועות עבות ומושחמות בתנור
2 כפות מיץ לימון
2 שן שום קצוצה
2 כוסות גרגר אורז מסוג יסמין
1 קופסא חומוס גרגירים -אופציונאלי
1 כפיות שמן זית
3 כפות שקדים פרוסים או צנוברים מטוגנים במעט שמן
אופן ההכנה
1. בסיר להרתיח את הקורקבנים עד העלאת קצף (לסנן)
2. בסיר לחץ עם 1 כף שמן זית להוסיף את הבצל והקורקבנים עד שהבצל והקורקבנים
משחימים כמהה מוסיפים הל (לא חובה), פלפל לבן, כפית פלפל שחור גרוס עבה,
כף כמון, ומלח אם צריך
3. מוסיפים לסיר מים רותחים עד אשר יכסו את הבשר ועוד 2 ס"מ
4. סוגרים את סיר הלחץ ומבשלים כשעה ורבע
הערה: אם את/ה לא משתמשבסיר לחץ אז פשוט להכפיל את זמן
5. בזמן שהבשר מתבשל מצנימים את רצועות הפיתה עד הזהבה ומניחים בצד
לפטה-
כאשר הבשר מוכן
6.בסיר בישול אם 1 כפית שמן בישול מטגנים את 2 כוסות האורז עד הזהבה קלה
ומוסיפים לו 3 כוסות רוטב בשר רותח מהסיר (באם משתמשים גם בגרגירי חומוס מוסיפים) מנמיכים את האש וממשיכים לבשל במשך 15 דקות עד שהאורז מוכן
7. לוקחים עוד כוס ציר בישול הבשר ומוסיפים לו 2 שיני שום כתושות ו2 כפות מיץ לימון.
8. בקערת פיירקס גדולה למטה מסדרים את רצועות הפיתה הקלויה ומרטיבים אותה היטב בכוס ציר השום ולימון מעל מסדים את האורז ומעל הכל מסדרים את הקורקבנים.
נ.ב.: ייתכן שיהיה עליך להכפיל את תערובת ציר השום לימון
9.במחבת עם 1 כפית שמן מטגנים את השקדים הפרוסים או צנוברים ומטגנים כדקה
מפזרים את השקדים הזהבה ואת הפטרוזיליה הקצוצה מגישים ונהנים
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון