חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פאטה קורקבני הודו (מדהים)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פאטה קורקבני הודו (מדהים)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג קורקבנים מנוקים היטב וחתוכים לחצי
1 בצל קצוץ גס
1 כף שמן זית
1/4 כפית הל (לא חובה)
1/4 כפית פלפל לבן
1/4 כפית פלפל שחור גרוס עבה
1/2 כף כמון
מלח- לבדוק באם הקורקבן לא מומלח באם כן אין להוסיף מלח
2-3 פיתות פרוסות לרצועות עבות ומושחמות בתנור
2 כפות מיץ לימון
2 שן שום קצוצה
2 כוסות גרגר אורז מסוג יסמין
1 קופסא חומוס גרגירים -אופציונאלי
1 כפיות שמן זית
3 כפות שקדים פרוסים או צנוברים מטוגנים במעט שמן
אופן ההכנה
1. בסיר להרתיח את הקורקבנים עד העלאת קצף (לסנן)
2. בסיר לחץ עם 1 כף שמן זית להוסיף את הבצל והקורקבנים עד שהבצל והקורקבנים
משחימים כמהה מוסיפים הל (לא חובה), פלפל לבן, כפית פלפל שחור גרוס עבה,
כף כמון, ומלח אם צריך
3. מוסיפים לסיר מים רותחים עד אשר יכסו את הבשר ועוד 2 ס"מ
4. סוגרים את סיר הלחץ ומבשלים כשעה ורבע
הערה: אם את/ה לא משתמשבסיר לחץ אז פשוט להכפיל את זמן
5. בזמן שהבשר מתבשל מצנימים את רצועות הפיתה עד הזהבה ומניחים בצד
לפטה-
כאשר הבשר מוכן
6.בסיר בישול אם 1 כפית שמן בישול מטגנים את 2 כוסות האורז עד הזהבה קלה
ומוסיפים לו 3 כוסות רוטב בשר רותח מהסיר (באם משתמשים גם בגרגירי חומוס מוסיפים) מנמיכים את האש וממשיכים לבשל במשך 15 דקות עד שהאורז מוכן
7. לוקחים עוד כוס ציר בישול הבשר ומוסיפים לו 2 שיני שום כתושות ו2 כפות מיץ לימון.
8. בקערת פיירקס גדולה למטה מסדרים את רצועות הפיתה הקלויה ומרטיבים אותה היטב בכוס ציר השום ולימון מעל מסדים את האורז ומעל הכל מסדרים את הקורקבנים.
נ.ב.: ייתכן שיהיה עליך להכפיל את תערובת ציר השום לימון
9.במחבת עם 1 כפית שמן מטגנים את השקדים הפרוסים או צנוברים ומטגנים כדקה
מפזרים את השקדים הזהבה ואת הפטרוזיליה הקצוצה מגישים ונהנים
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון