הוראות הכנה
מרכיבים
500 ג"ר פילה דג אנטיאס או דג קשה אחר
או
500 ג"ר פרגית עוף חתוכה
1 כוס אורז
4 כפות שמן תירס
3 עגבניות מקולפות חתוכות לקוביות
1 בצל קצוץ
3 שיני שום פרוסות
2 כוסות אפונת גינה
1 פלפל אדום חתוך לרצועות
1 פלפל ירוק חתוך לרצועות
1 פלפל חריף קצוץ
4 בצל ירוק קצוץ
1/4 כוס גבעולי סלרי קצוץ
2 גזרים פרוסים לפרוסות דקות
1 כוס פטרוזליה קצוצה או קוסברה
1 כפית כמון
1 כפית פפריקה
1 כפית זרעוני קוסברה (להקפיץ על מחבת עד שנפתחים)
1 כפית כוכורם אדום
1 כפית פלפל שחור גרוס עבה
2 כפיות מלח
1/2 כפית גינגר טחון
אופן ההכנה
1. מחממים מחבט גדול ועמוק עם השמן ומוסיפים את הבצל והעוף
ומטגנים כ 5 דקות עד לאידוי
2. מוסיפים את השום ל 3 דקות נוספות
3. מוסיפים את הגזר ושאר הירקות ומערבבים
4. מוסיפים את עלי הפטרוזליה או הקוסברה ומאדים מספר דקות
5. מטבלים בכל התבלינים ומערבבים
6. מוסיפים את האורז מערבבים ומכסים במים עד גובה התערובת ומרתיחים
7. מנמיכים להבה לקטנה מכסים במכסה ל 25 דקות
מגיש:
מקור: קמיליה
שתף את המתכון