הוראות הכנה
מרכיבים
3 חבילת נקניקיות צ'וריסו
1/2 ק"ג עוף מבושל או צלוי
1 בצל קצוץ1
פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
2 שיני שום קצוצות
1 עגבניה גדולה קלופה וחתוכה לקוביות
1/2 כוס אפונה קפואה
250 גרם אפונה סינית (רחבה וקטנה)
1/2 כפית פפריקה
1/2 כפית כורכום
קמצוץ אבקת צ'ילי
1/2 1 כוסות אורז פרסי (או כל אורז ארוך אחר)
3 כוסות ציר עוף (אפשר מאבקה) או מים
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
1. מתחילים בצליה מהירה של הנקניקיות, על מחבת פסים או טפלון יבשה. כשהנקניקיות מוכנות מוציאים מהמחבת, מניחים לכמה דקות ופורסים לטבעות
2. במחבת גדולה (פארייה במקור, אבל כל מחבת רחבה תתאים). מחממים מעט שמן ומתחילים בטיגון הבצל. אחרי 2 דקות מוסיפים את השום והנקניקיות וממשיכים לטגן. מוסיפים פלפל אדום ותבלינים ומערבבים היטב. מטגנים תוך כדי ערבוב עוד 2-3 דקות, עד שהפלפלים רכים.
3. מוסיפים את האורז, מטגנים עם הירקות והתבלינים 1-2 דקות. מוסיפים עגבניות, אפונה, עוף ומים ומכסים.
4. מביאים את תכולת המחבת לרתיחה ומבשלים על להבה קטנה כ-15 דקות, עד שכל המים מתאדים והאורז מוכן. מורידים מהאש ומערבבים את הפאייה עם מזלג, כך שהאורז יהיה אוורירי. מגישים למרכז השולחן וזוללים
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון