הוראות הכנה
מרכיבים
רבע כוס שמן
כרעים
2 כוסות אורז לבן שטף ומיובש
פלפל חתוך לרצועות
בצל קצוץ
5 שיני שום חתוכות לפרוסות
כוס אפונה קפואה
כוס שעועית ירוקה קפואה
מלח פלפל וכורכום (או זעפרן אם יש- מוסיפים 5-6 שערות)
אופן ההכנה
1. מטגנים את העוף במחבת גדולה עד שמזהיב מעט מוציאים ומניחים בצד.
2. מטגנים את הבצל הפלפל והשום באותו שמן שטיגנו את העוף , עד להזהבה.
3. לוקחים תבנית עמוקה ורחבה ושמים בהם את האורז, מעליו את העוף ואת הירקות עם השמן, את האפונה והשעועית ו-5 כוסות מים.
4. מתבלים בכף מלח ,2 כפיות כרכום ופלפל לפי הטעם
5. מכניסים לתנור למשך שעה בערך, אך יש לבדוק את מצב הנוזלים מדי פעם. אם נגמרו הנוזלים והאורז עדיין קשה מוסיפים עוד מעט מים וממשיכים עוד קצת זמן.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון