הוראות הכנה
מרכיבים
6 חתיכות דג נסיכת הנילוס
½ ק"ג מולים
½ ק"ג שרימס ללא הראש
4 קלאמרים קטנים חתוכים לטבעות
200 גרם אפונה ( חלוטה )
200 גרם שעועית ירוקה ( חלוטה )
1 פלפל אדום חתוך לרצועות
1 בצל גדול חתוך לקובית
3 שיני שום קצוצות
3 עגבניות מקולפות וקצוצות ללא הגרעינים
3 כוסות אורז
6 כוסות ציר דגים או מים
זעפרן
½ כוס שמן זית
מלח
אופן ההכנה
מבשלים את המולים בסיר רחב עם מעט מים כ-5 דקות ( מולים אשר לא נפתחו צריך לזרוק), מסננים ומוסיפים את הנוזלים לציר הדגים. מבשלים את השרימפס בתוך מים חמים עד לשינוי צבעם לורוד. מחממים את ציר הדגים עם חוטי הזעפרן . מטגנים , בסיר נמוך ורחב בשמן זית את הבצל, השום והפלפל האדום כ- 5 דקות. מוסיפים את הדג ואת העגבניות ל 3 דקות. מוסיפים את האורז השטוף ומערבבים.מוסיפים כ 6 כוסות ציר דגים חם וממליחים לפי הטעם. מוסיפים את האפונה והשעועית,את השרימפס והמולים ומבשלים על אש נמוכה כ 20 דקות.
מגיש:
מקור: ספרדי
שתף את המתכון