חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פאי איגנדי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פאי איגנדי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
בצק פריך(כמות של 200 גרם סוכר, 400 גרם מחמאה, 600 גרם קמח, 2 ביצים -> מספיק לכמות של 2).
מילוי:
300 גרם סוכר
150 גרם קצפת או שמנת מתוקה
130 גרם אגוזי מלך
130 גרם איסלרים קלויים קלופים(אגוזי לוז)
אופן ההכנה
בצק פריך מרודד בתבנית פאי. אופים את התחתית ב 210 מעלות.
להכין מהסוכר קרמל (מחממים את הסוכר בתוך סיר, לא לבחוש הרבה כי יאבד הברק – לא לשרוף!).
בהמשך, להנמיך להבה, בהדרגה, להוסיף את השמנת ולבחוש עד להמסת התערובת. (כשמוסיפים את השמנת -> לפזר אותה באופן אחיד בכל הסיר!).
לרכז מעט את הסוכר עם השמנת (עד לקבלת סמיכות כמו דבש דליל), להוסיף את האגוזים, ולצקת מעל תחתית הפאי האפויה.
אוכלים רק כשהפאי מתקרר.
מגיש: אורנה
מקור:
שתף את המתכון