הוראות הכנה
מרכיבים
בצק פריך(כמות של 200 גרם סוכר, 400 גרם מחמאה, 600 גרם קמח, 2 ביצים -> מספיק לכמות של 2).
מילוי:
300 גרם סוכר
150 גרם קצפת או שמנת מתוקה
130 גרם אגוזי מלך
130 גרם איסלרים קלויים קלופים(אגוזי לוז)
אופן ההכנה
בצק פריך מרודד בתבנית פאי. אופים את התחתית ב 210 מעלות.
להכין מהסוכר קרמל (מחממים את הסוכר בתוך סיר, לא לבחוש הרבה כי יאבד הברק לא לשרוף!).
בהמשך, להנמיך להבה, בהדרגה, להוסיף את השמנת ולבחוש עד להמסת התערובת. (כשמוסיפים את השמנת -> לפזר אותה באופן אחיד בכל הסיר!).
לרכז מעט את הסוכר עם השמנת (עד לקבלת סמיכות כמו דבש דליל), להוסיף את האגוזים, ולצקת מעל תחתית הפאי האפויה.
אוכלים רק כשהפאי מתקרר.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון