הוראות הכנה
מרכיבים
מצרכים
לבצק
2 כוסות קמח
150 גרם חמאת תנובה חתוכה לקוביות
1/4 כפית מלח
1 ביצה
2 1 כפית מים קרים
למלית
250 גרם גבינת קולאז רוקפור מגוררת
150 גרם גבינת תנובה 5%
100 גרם גבינת קולאז קצקבל מגוררת
1/2 1 מכלים שמנת עמידה
1 גביע שמנת 27% ביצים
3 כפות קמח
1/2 כוס עירית קצוצה
מלח, פלפל שחור טחון
לעיטור
100 גרם אגוזי מלך
תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ משומנת
אופן ההכנה
אופן הכנה
1. שמים במעבד מזון קמח, חמאה ומלח ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה ומים ומעבדים לקבלת כדור בצק אחיד. עוטפים את הבצק בניילון ניצמד ומקררים שעתיים.
2. מרדדים את הבצק, לעלה בקוטר 28 ס"מ, מעבירים לתבנית ומהדקים לתחתית התבנית ולדפנות. מקררים חצי שעה.
3. מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות מערבבים בקערה את כל מרכיבי המלית ויוצקים לתבנית. אופים 20 דקות, מסדרים מעל את האגוזים, דוחפים אותם מעט פנימה לתוך המלית ואופים עוד 20 דקות עד להזהבה.
4. מצננים מעט פורסים למנות ומגישים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון