הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק פריך (מספיק ל- 2 קלתיות):
100 גרם סוכר
200 גרם חמאה/מרגרינה
300 גרם קמח
1 ביצה
גרד תפוז
מילוי:
225 גרם סוכר
225 גרם חמאה
מיץ וגרד קליפה מ- 3 לימונים
5 חלמונים
אופן ההכנה
אופן ההכנה לבצק:
לעבד לבצק לרדד , לשטח בתבניות אישיות/אחת גדולה לקרר או להקפיא ולאפות חצי אפיה, למרוח מעט ריבה לאחר האפייה על מנת למנוע הרטבת הקלתית.
אופן ההכנה למילוי:
לבשל מעל "בן מארי" סוכר, חמאה, מיץ, וגרד לימון עד ערבוב מוחלט, להוסיף חלמונים ולבשל 15-20 דקות נוספות עד הסמכה לקרר. (הפאי יכול להחזיק עד שבועיים במקרר)
2 חלבונים + 3 כפות סוכר להקציף לקצף נוקשה לזלף על הפאי ולהשחים בגריל או עם מבער.
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון