חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פאי מרנג לימון קלאסי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פאי מרנג לימון קלאסי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
מצרכים לפאי בקוטר 24 ס"מ:
לתחתית בצק פריך:
2 חלמונים
200 גר' חמאה
100 גר' סוכר דק
300 גר' קמח
כפית גרידת לימון
כפית גרידת תפוז
קורט מלח
חצי כפית תמצית וניל משובחת
למלית:
80 מ"ל מיץ לימון
85 גר' סוכר דק
30 גר' חמאה
200 מ"ל מים
גרידה מלימון אחד
60 מ"ל מים קרים
1 חלמון ביצה
30 גר' קורנפלור
למרנג:
3 חלבונים
100 גר' סוכר
אופן ההכנה
מכינים את הבצק -
מחממים תנור ל-180 מעלות.
במעבד מזון מניחים את החלמונים החמאה והסוכר ומפעילים עד שמתקבל מרקם אחיד.
מוסיפים את הקמח ומפעילים רק עד שהבצק מתאחד. מוציאים ממעבד המזון לשים לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומקריים לשעה.
משמנים את התבנית, מרפדים בשכבה דקה של בצק (חצי סנטימטר לערך), מניחים לה להתקרר במקפיא כחצי שעה. אופים את הבסיס עד שהבצק משחים.
מכינים את המלית-
שמים בסיר את מיץ הלימון, גרידת הלימון, מים, סוכר וחמאה, ומחממים עד לרתיחה.
שמים בקערה נפרדת את החלמון, הקורנפלור והמים וטורפים עם מטרפה עד שנוצרת בלילה חלקה.
שופכים את הבלילה אל הסיר תוך כדי בחישה, עד שהקרם מסמיך.
מורידים מהאש ושופכים מיד על הקלתית. מניחים בצד להתקרר.
להכנת גבעות המרנג:
בסיר כפול מניחים את החלבונים והסוכר עד לחימום כל והמסת הסוכר.
מקציפים את התערובת במהירות גבוהה עד שמתקבל קצף יציב מאוד.
מזליפים את המרנג על הקרם כגבעות קטנות (ניתן גם למרוח את המרנג).
בכדי שהשכבה העליונה של המרנג תשחים, יש לכוון את התנור על גריל לחום גבוה של 250 מעלות ולהכניס את הפאי לשתיים-שלוש דקות
מגיש: MIRSO
מקור:
שתף את המתכון