הוראות הכנה
מרכיבים
לקלתית:
3-4 כפות חמאה מומסת
2 כוסות דחוסות קישואים מגוררים
1 כוס דחוסה גזר מגורר
1/3 כוס קמח רגיל
1/2 כפית מלח
למלית:
2 כוסות (200 גרם) גבינה בנוסח שוויצרי (כגון "טל העמק") מגוררת
2 עגבניות בינוניות
שמן זית
1 כפית ריחן (בזיליקום)
1 כפית שמיר טרי, קצוץ
מלח ופלפל לפי הטעם
3 ביצים
1 כוס חלב
תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ
אופן ההכנה
מחממים תנור לחום בינוני-גבוה (190 צ., 375 פ.). משמנים את התבנית במעט מן החמאה המומסת.
להכנת הקלתית, שמים את הקישואים המגוררים במסננת, מוסיפים מעט מלח ומניחים למשך 10 דקות. סוחטים היטב.
מעבירים לקערה, מוסיפים את יתרת החמאה, הגזר, הקמח והמלח ומערבבים היטב. שוטחים את התערובת בשכבה אחידה בתחתית התבנית המוכנה.
אופים את הקלתית 40 דקות בתנור המחומם מראש. אחרי 20 דקות מושחים את הקלתית במעט חמאה מומסת.
להכנת המלית, זורים את הגבינה המגוררת על הקלתית האפויה.
פורסים את העגבניות ומטגנים בשמן הזית 3-4 דקות. מוסיפים את הריחן, השמיר ומלח ופלפל לפי הטעם ושוטחים על שכבת הגבינה.
בקערה נפרדת טורפים את הביצים והחלב, מתבלים במעט מלח ופלפל ויוצקים על שכבת העגבניות.
מנמיכים את חום התנור לבינוני (180 צ., 350 פ.) ואופים 35-40 דקות.
מגישים חם.
מגיש:
מקור: הספר הבישול הצמחוני
שתף את המתכון