חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


הוראות הכנה
מרכיבים
המצרכים
1 בצק פריך בגודל קילתית (מתכון מטה)
2 כפות חמאה
1 מיכל פטריות שמפיניון חתוכות
1 בצל חתוך לטבעות (אופציונאלי)
1 שן שום גדולה כתושה
מלח ופלפל
1/2 כוס שמנת
1/3 כוס חלב
1/3 כוס שמנת חמוצה
2 ביצים טרופות קלות
1/4 כפית גרד אגוז מוסקט
1 כף פטרוזיליה טרייה קצוצה
1 כוס גבינת פרמזן מגוררת או גרוייר
לבצק:
200 ג"ר מחמאה או חמאה קרה מהמקרר מחולקת לקוביות
400 ג"ר קמח
חצי כוס מים
1/4 כפית מלח
1/2 כפית מלח
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל 180 מעלות
2. מסדרים את הבצק על תבנית כולל דפנות (מחוררים את הבצק עם מזלג מניחים מעל נייר אפיה ומפזרים שעועית לבנה ללמניעת הטפחת התחתית) אופים כ - 10 דקות עד הזהבה קלה
מוציאים ומסירים את נייר האפייה והשעועוית ומניחים בצד.
3. במחבת עם חמאה מומסת מטגנים את הפיטריות/ בצל עד שהפיטריות הגירו את מיצהן והחלו להשחים מוסיפים את השום הכתוש, פלפל, מלח,אגוז המוסקט ומטמיעים כדקה בתוך התערובת.
4. מערבבים יחד את הביצים, שמנת חמוצה, חלב ושמנת. מוסיפים את הגבינה המגוררת ופטרוזיליה קצוצה.
5. לוקחים את תבנית הפאי ומפזרים את הפיטריות /בצל ומעל שופכים את תערובת בביצים השמנת והשמנת
6.אופים במשך 30-35 דקות, עד להשחמה יפה עד שסכין המוחדר למרכז יוצא נקי.
7. מוציאים מהתנור ומקררים במשך 10 דקות לפני ההגשה.
לבצק:
1. מפעילים מעבד מזון עם החמאה או המחמאה והקמח עד לקבלת גושים קטנים
2. שופכים פנימה כ 3/4 מכמות המים ומפעילים לאחר קבלת עיסת בצק מוסיפים את הרבע
הנוסף ומפעילים עד קבלת עיסת בצק חלקה
3. מוציאים מהמעבד לניילון נצמד ומעבירים למקרר לצינון לשעה
** באפיה מומלץ לדקור את הבצק קמעה ולפזר מעליו גרגירי חומוס שלא יתפח (את הגרגירים
מחזירים למקומם לאחר השימוש)
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון