הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
300 גרם (2 כוסות +2 כפות) קמח רגיל
200 גרם חמאה קרה
100 גרם (1/2 כוס) סוכר לבן רגיל
למילוי:
200 גרם (1 כוס) סוכר לבן רגיל
100 גרם חמאה
1/2 כוס דבש
כוס ורבע חלב רגיל
1/2 קילו פרג טחון טרי
תבנית פאי בקוטר 28 ס"מ
אופן ההכנה
1. מכינים את הבצק: שמים במעבד מזון את כל חומרי הבצק ומעבדים עם להב המתכת רק עד שמתקבל בצק אחיד (אפשר להכין בוו גיטרה מערבל או בידיים, בעיבוד מינימאלי, אבל אז צריך שהחמאה תהיה רכה). עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
2. מכינים את המלית: שמים בסיר בינוני את כל חומרי המלית חוץ מהפרג. מבשלים תוך בחישה עד שהתערובת אחידה. מוסיפים את הפרג ומבשלים תוך ערבוב 5 דקות על אש קטנה. מסירים מהאש ומצננים לטמפ' החדר.
3. מחממים את התנור ל-175 מעלות. מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים אותו ל-2/3 ו-1/3. 2/3 מרדדים על נייר אפייה או משטח מקומח, לעיגול הגדול מעט מקוטר התבנית. מעבירים את הבצק לתבנית, מהדקים אותו לתחתית ולדפנות, מחוררים במזלג ואופים 10 דקות, עד להזהבה קלה. מוציאים ומצננים מעט.
4. ממלאים את הבצק במלית הפושרת. מרדדים את 1/3 הבצק הנותר לעיגול הגדול מעט מקוטר התבנית, חותכים לרצועות ומסדרים אותן בצורת שתי וערב על המלית. מהדקים את קצות הרצועות לבצק שמסביב או תוחבים אותן למלית שבצדדים.
5. אופים כחצי שעה, או עד שהפאי יציב וזהוב- שחום. מצננים מעט לפני החיתוך.
ובתיאבון!!!!!!!!!!!!!!!!.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון