חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פאי פרג
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פאי פרג
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
300 גרם (2 כוסות +2 כפות) קמח רגיל
200 גרם חמאה קרה
100 גרם (1/2 כוס) סוכר לבן רגיל
למילוי:
200 גרם (1 כוס) סוכר לבן רגיל
100 גרם חמאה
1/2 כוס דבש
כוס ורבע חלב רגיל
1/2 קילו פרג טחון טרי
תבנית פאי בקוטר 28 ס"מ
אופן ההכנה
1. מכינים את הבצק: שמים במעבד מזון את כל חומרי הבצק ומעבדים עם להב המתכת רק עד שמתקבל בצק אחיד (אפשר להכין בוו גיטרה מערבל או בידיים, בעיבוד מינימאלי, אבל אז צריך שהחמאה תהיה רכה). עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
2. מכינים את המלית: שמים בסיר בינוני את כל חומרי המלית חוץ מהפרג. מבשלים תוך בחישה עד שהתערובת אחידה. מוסיפים את הפרג ומבשלים תוך ערבוב 5 דקות על אש קטנה. מסירים מהאש ומצננים לטמפ' החדר.
3. מחממים את התנור ל-175 מעלות. מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים אותו ל-2/3 ו-1/3. 2/3 מרדדים על נייר אפייה או משטח מקומח, לעיגול הגדול מעט מקוטר התבנית. מעבירים את הבצק לתבנית, מהדקים אותו לתחתית ולדפנות, מחוררים במזלג ואופים 10 דקות, עד להזהבה קלה. מוציאים ומצננים מעט.
4. ממלאים את הבצק במלית הפושרת. מרדדים את 1/3 הבצק הנותר לעיגול הגדול מעט מקוטר התבנית, חותכים לרצועות ומסדרים אותן בצורת שתי וערב על המלית. מהדקים את קצות הרצועות לבצק שמסביב או תוחבים אותן למלית שבצדדים.
5. אופים כחצי שעה, או עד שהפאי יציב וזהוב- שחום. מצננים מעט לפני החיתוך.
ובתיאבון!!!!!!!!!!!!!!!!.
מגיש: exuer1
מקור:
שתף את המתכון