הוראות הכנה
מרכיבים
לבסיס: 1 חבילה (200 גרם) ביסקוויטים בטעם וניל
2 כפיות שוקולד מריר מגורר
60 גרם סוכר חום
125 גרם שקדים קצוצים
125 גרם בוטנים קצוצים
60 גרם אגוזי מלך קצוצים
2 כפיות תמצית ווניל
חצי כף ליקר קפה
חצי כף רום
למילוי: 125 גרם חמאה רכה
180 גרם סוכר
4 כפיות קפה שחור מומסות במים
3 ביצים טרופות
אופן ההכנה
מעבדים את כל חומרי הבסיס במעבד מזון לתערובת אחידה. מניחים את הממרח שנוצר בתחתית של תבנית פאי בקוטר 24 ומהדקים היטב. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות למשך 10 דקות עד רבע שעה. מוציאים מהתנור ומצננים.
בעזרת מטרפה חשמלית טורפים את החמאה עד לקבלת מרקם קרמי. מוסיפים את הסוכר וממשיכים לטרוף עד לקבלת מרקם אוורירי. טורפים פנימה את הקפה. מוסיפים את הביצים בהדרגה וטורפים ביחד כרבע שעה. את התערובת שנוצרה יוצקים לתבנית הפאי המצוננת ומכסים. מכניסים למקרר למשך הלילה.
מגישים עם קצפת מתוקה מעל.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון