הוראות הכנה
מרכיבים
לבשר:
1 ק"ג בשר בקר או טלה (כתף או צוואר)
50 גר' חמאה
¼ כוס שמן זית
500 מ"ל כוסות בירה אדומה (טובורג רד, ניוקאסל וכו')
4 בצלים גדולים קלופים
6 שיני שום קצוצות
4 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות
5 גזרים גדולים, חתוכים לקוביות
6 גבעולי סלרי קצוצים
¼ כוס כוסברה קצוצה
1 קופסה קטנה של רסק עגבניות
½ כפית פלפל שחור גרוס
מעט מלח
¼ כפית קימל טחון
1 כפית טימין מיובש
לפירה:
2 ק"ג תפוחי אדמה לבנים
6 חלמוני ביצים
100 גר' חמאה
קורט מוסקט טחון
מעט מלח
פלפל לבן טחון דק
לקישוט (לא חובה) - 100 גר' גבינת צ'דר מגוררת ומעט פפריקה
אופן ההכנה
1. הכנת הבשר (מומלץ להכין אפילו כמה שעות מראש):
חותכים את נתח הבשר לקוביות גולאש גדולות. מחממים את שמן הזית והחמאה בסיר כבד על אש גבוהה וסוגרים את קוביות הבשר עד השחמתן. מוציאים לכלי צדדי.
קוצצים דק את הבצל ומטגנים עד לשקיפות. מוסיפים את העגבניות, הסלרי, הגזרים והשום. מטגנים יחד שתי דקות ומוסיפים את הבשר לסיר. לאחר דקה מוסיפים פנימה את רסק העגבניות וחצי כוס בירה ומנמיכים את האש.
מוסיפים לתבשיל את הכוסברה, הקימל, הטימין, הפלפל והמלח. מוסיפים את הבירה, מביאים לבעבוע על אש בינונית ומנמיכים את האש. מכסים את הסיר ומבשלים כשעתיים וחצי. בוחשים מדי רבע שעה. לאחר מכן מסירים מהאש. מקררים את התבשיל במקרר כדי שבשלב הבא הפירה לא ישקע לתוכו.
2. הכנת הפירה:
מבשלים את תפוחי האדמה הקלופים במים עם מעט מלח עד שיתרככו (כ-20 דקות). מסננים היטב ומעבירים לתבנית בתנור שחומם מראש ל-100 מעלות כדי לייבש את תפוחי האדמה. לאחר מכן מעבירים לקערה, מוסיפים את החמאה, את 6 חלמוני הביצה, מעט מוסקט טחון, מלח ופלפל לבן. מועכים היטב בממעך תפו"א (לא לטחון בבלנדר, אבל למעוך היטב כדי שלא יהיו גושים).
3. הכנת הפאי:
קוצצים את הבשר שבושל לנתחים קטנים. ניתן להכין בכלי מוגן אש (פיירקס) לכל הסועדים או בכלים חסיני אש אישיים: מניחים שכבה מתערובת הבשר, ומזליפים למעלה בזהירות (כדי לא לערבב) שכבה מהפירה. עושים מספר נקבים על מזלג בשכבת הפירה, מפזרים מעט גבינת צ'דר ופפריקה מתוקה, ומעבירים לתנור שחומם מראש לחום בינוני. אופים כחצי שעה (לפעמים צריך מעט יותר), עד שהפירה מקבל גוון פריך ושחום קלות. מגישים - בתיאבון!
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון