הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
2.5 כוסות קמח רגיל
1 אבקת אפייה
חצי כוס סוכר
200 גרם חמאה
1 ביצה
למלית:
8 תפוחי עץ בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות
1 כף סוכר
חצי כפית קינמון
מיץ מחצי לימון
1 סוכר וניל
חופן חמוציות
חופן אגוזי מלך קצוצים
6 ביסקוויטים מרוסקים (פתי בר)
קונפיטורה למריחה
אבקת סוכר
אופן ההכנה
לשים את כל חומרי הבצק יחד ומקררים כשעה.
משטחים שני שליש מהבצק על תחתית ודפנות של תבנית עגולה
אופים כ-10 דקות בחום בינוני (180) עד שהבצק מזהיב קצת. מקררים.
מלית: מבשלים ביחד בסיר את קוביות התפוחים, הסוכר, קנמון, מיץ לימון וסוכר וניל, עד שהנוזלים מתאדים. מצננים.
מוסיפים את החמוציות ואגוזי המלך.
על הבצק האפוי למרוח שכבה של קונפיטורה, ומעליה לפזר את הביסקוויטים המרוסקים.
לשפוך את מלית התפוחים, ומעליה לגרד/לפורר את שליש הבצק שנותר.
אופים כ-40 דקות בחום בינוני, עד שהפאי מזהיב.
אחרי שהעוגה קרה, זורים אבקת סוכר
בהנאה!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון