הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק הפריך:
2 כוסות קמח (300 גרם)
150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
100 גרם אבקת סוכר
1 חלמוi
קורט מלח
למילוי:
8 תפוחי עץ מסוג סמיט, קלופים ופרוסים דק
1/2 כוס סוכר
קורט מלח
1 כף גדושה קורנפלור
3 מקלות קינמון
1/4 כפית אגוז מוסקט
קמצוץ ציפורן
2 כפות מיץ לימון טרי
20 גרם חמאה
למרנג:
3 חלבונים
100 גר' סוכר
אופן ההכנה
הכנת הקלתית:
- שמים במעבד-מזון עם להב גיטרה, את החמאה ואבקת הסוכר ומעבדים קצרות לתערובת תפוחה ובהירה
- מוסיפים חלמון אחד וכפית מים קרים ומעבדים
- מוסיפים את הקמח ביחד עם קורט מלח ומערבבים (מינימום ערבול, רק עד שהבצק אחיד אבל נשאר פירורי)
- אוספים לכדור, משטחים, עוטפים בניילון נצמד, ושומרים במקרר שעה לפחות.
- מקמחים קלות משטח עבודה, ומרדדים עליו את הבצק הקר לעיגול דק בעובי חצי סנטימטר
- כורכים את עיגול הבצק סביב המערוך, ומעבירים לתבנית טארט מסולסלת עם תחתית מתפרקת, בקוטר 26 ס"מ
- פורשים את עיגול הבצק על התבנית, מהדקים את הבצק אל התבנית, חותכים שוליים מיותרים, ונפטרים מהם
- דוקרים את פני הבצק במזלג ומכניסים את הטארט ל-10 דקות למקפיא
- מניחים על פני הבצק יריעת רדיד אלומיניום שתכסה אותה ומפזרים עליה שכבה של פולי שעועית יבשה, משום שהבצק נוטה לעלות, להתנפח ולקבל "בטן" בזמן האפייה.
- אופים בחום גבוה (200 צ.) כ-15 דקות, עד שהבצק מתייצב וזהוב
- מוציאים מהתנור, מצננים קלות לפני הוספת המילוי.
-לוקחים את כל מרכיבי המילוי ושמים בסיר מכוסה על אש גבוהה עד לרתיחה ואז עוד כ20 דקות על אש קטנה.
-אחרי 20 דקות מורידים מהאש ומצננים עד שמתקרר.
-מוציאים את מקלות הקינמון שופכים את המילוי לתוך הקלתית.
הכנת המרנג:
-בסיר כפול מניחים את החלבונים והסוכר ומערבבים עד לחימום והמסת הסוכר.
-מקציפים את התערובת במהירות גבוהה עד שמתקבל קצף יציב מאוד.
-מזליפים את המרנג על הקרם כגבעות קטנות.בכדי שהשכבה העליונה של המרנג תשחים, יש לכוון את התנור על גריל לחום גבוה של 250 מעלות ולהכניס את הפאי לשתיים-שלוש דקות.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון