חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פארידה או נסיכת הנילוס ברוטב{באז'י}
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

דג ברוטב אגוזים, חומץ וירק מאד מאפיין את העידה הגרוזינית. brמיוחד לשבת בבוקר כשחוזרים מבית הכנסת.
פארידה או נסיכת הנילוס ברוטב{באז'י}
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

דג ברוטב אגוזים, חומץ וירק מאד מאפיין את העידה הגרוזינית. brמיוחד לשבת בבוקר כשחוזרים מבית הכנסת.
הוראות הכנה
מרכיבים
8-פרוסות גדולות פרידה או נסיכת הנילוס
5-שיני שום
3/4-כוס חומץ
3-כוסות מים
200-גרם אגוזי מלך
צרור בינוני של כוסברה טריה
צרור בינוני של שמיר טרי
1-כפית מלח
1/2-כפית פלפל סודניה {יבש וטחון}
שמן לטיגון הדג
אופן ההכנה
לשטוף את פרוסות הדג ולייבש.
לטגן במחבת עם שמן מכל הצדדים עד להשחמה{2 דקות מכל צד}.
אפשרות נוספת ולדעתי קלה יותר לשמן את פרוסות הדג ולהשחים בתנור חם 30-40 דקות.
להעביר בכלי מרופד בנייר סופג.
הכנת הרוטב:
לטחון אגוזים,שום,ירק טחינה עדינה.
לצקת בכלי עמוק חומץ ולהוסיף את התערובת הטחונה,לתבל ולערבב היטב.
להוסיף מים תוך כדי ערבוב ולהניח בתוך הרוטב את פרוסות דג המטוגן.
לאחסן במקרר בכלי סגור.
מומלץ לאכול בתוספת דייסת קמח תירס מסורתית"רומי"{מזכיר פולנטה איטלקית}.
בתיאבון.
מגיש: רינת ספיר
מקור: סבתא
שתף את המתכון