הוראות הכנה
מרכיבים
8-פרוסות גדולות פרידה או נסיכת הנילוס
5-שיני שום
3/4-כוס חומץ
3-כוסות מים
200-גרם אגוזי מלך
צרור בינוני של כוסברה טריה
צרור בינוני של שמיר טרי
1-כפית מלח
1/2-כפית פלפל סודניה {יבש וטחון}
שמן לטיגון הדג
אופן ההכנה
לשטוף את פרוסות הדג ולייבש.
לטגן במחבת עם שמן מכל הצדדים עד להשחמה{2 דקות מכל צד}.
אפשרות נוספת ולדעתי קלה יותר לשמן את פרוסות הדג ולהשחים בתנור חם 30-40 דקות.
להעביר בכלי מרופד בנייר סופג.
הכנת הרוטב:
לטחון אגוזים,שום,ירק טחינה עדינה.
לצקת בכלי עמוק חומץ ולהוסיף את התערובת הטחונה,לתבל ולערבב היטב.
להוסיף מים תוך כדי ערבוב ולהניח בתוך הרוטב את פרוסות דג המטוגן.
לאחסן במקרר בכלי סגור.
מומלץ לאכול בתוספת דייסת קמח תירס מסורתית"רומי"{מזכיר פולנטה איטלקית}.
בתיאבון.
מגיש:
מקור: סבתא
שתף את המתכון