הוראות הכנה
מרכיבים
6-כוסות קמח מנופה
3-½3-כוסות מים פושרים
1-כפית מחוקה מלח
1-כפית סוכר
25-גרם שמרים/שמרית
מילוי שעועית:
1/4-ק"ג שעועית {מאשה לוביו}
1-בצל קצוץ
מים לבישול לפי הצורך
1-כפית מלח
1/2-כפית פלפל שחור
1/4-כפית פלפל אדם יבש וטחון חריף{מסוג סודניה}
1/4-כפית קינמון
קורט-ציפורן
2-כפות אגוז מלך טחון
לשטוף את השעועית בסיר בישול להוסיף מים עד לכיסוי,להוסיף את הבצל הקצוץ ולבשל במשך כ-שעתיים
להוסיף מים לפי צורך עד לבישול מלא,לשעועית המבושלת ויבשה מנוזלים להוסיף את התבלינים
האגוזים ולרסק עד לקבלת עיסה.
מילוי גבינה:
1/2-ק"ג גבינה מלוחה חמד/צפתית/ברינזה
1-ביצה
1-כף קמח..לרסק את הגבינות,להוסיף ביצה וקמח ולערבב טוב.
מילוי תפוחי אדמה:
3-תפוחי אדמה גדולים מבושלים מקולפים ומרוסקים
1-בצל קצוץ ומטוגן
1-ביצה
קורט-מלח
1/4-כפית פלפל שחור
1/4-כפית פלפל אדום יבש חריף{מסוג"סודניה"} לערבב את הכל יחד.
מילוי בשר:
1/2-ק"ג בקשר טרי טחון
1-בצל קצןץ
1-שן שום
1/4-כוס ירק{כוסברה,פטרוזיליה,שמיר,לערבב הכל יחד}טריים וקצוצים
מלח-לפי טעם
1/4-כפית פלפל שחור טחון
1/4-כפית פפריקה חריפה
1-כפית כמון
2-כפות שמן לטיגון
לטגן בצל בשמן ולהוסיף בשר טחון,שום כתוש,ירק והתבלינים, לפורר תוך כדי טיגון במזלג .
אופן ההכנה
בקערה להכניס 5 כוסות קמח, ליצור גומה במרכז ולהוסיף את המלח הסוכר והמים להוסיף שמרים ולהתחיל ללוש עד לקבלת בצק רך ונדבק לידיים
להוסיף את הקמח הנותר ולהמשיך ללוש, הבצק צריך להיות רך גמיש ולא נדבק.לכסות ולהניח להתפחה שעה.
לקמח משטח עבודה,לחלק בצק ל-15 חלקים שווים, לגלגל כל חלק בנפרד לעיגול ולהניח כך 15 דקות מכוסה במגבת.
לצורך טיגון -כוס שמן סויה/תירס/קנולה
לחמם מחבת ולצקת חצי מכמות השמן.
לפתוח מעט באצבעות כל חלק של בצק, להניח במרכז כף מהמילוי לסגור הקצוות ולשטח מעט
להניח על המחבת חמה עם שמן ולטגן כ2 דקות מכל צד {להבה בינונית}, להוציא בעזרת מזלג ולהניח בכלי מרופד בנייר סופג.
הערה:-מלבד פארשקי ממולא בגבינה מומלץ להגיש חם בתוספת רוטב שזיפים מסורתי{טקמאלי}.
את פארשקי הגבינה אפשר להגיש בתוספת שמנת חמוצה / אשל או סתם עם כוס תה חם.
בתאבון.
מגיש:
מקור: גרוזיה
שתף את המתכון