הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס אורז עגול
½1 כוסות מים
1 ליטר חלב 3%
¾ כוס סוכר
אופן ההכנה
שמים את האורז בסיר גדול ומכסים במים. מבשלים על להבה בינונית תוך כדי בחישה. אחרי שהמים רותחים נדרשות בערך שבע עשרה דקות עד שהמים נספגים לחלוטין באורז. בוחשים היטב כדי שהאורז לא יידבק.
יוצקים לסיר את החלב ומנמיכים את האש למינימום. אם משתמשים במשהו מן התוספות זה הזמן להוסיף. מערבבים היטב. ממתינים שבע דקות בדיוק ומערבבים שוב. ממתינים עוד שש דקות ומערבבים שוב וכך מצמצמים את הפערים בין ערבוב לערבוב לפי סמיכות האורז. ממשיכים לבשל כך הבין 50 דקות לשעה או עד שהאורז סופח את כל החלב ומקבל מרקם קרמי. מוסיפים את הסוכר וממשיכים לבשל עוד חמש דקות תוך כדי ערבוב מתמיד. מסירים מהאש.
ניתן להגיש מייד כאשר הפודינג רותח או לצנן למשך הלילה ולהגישו קר.
מגיש:
מקור: רותי רוסו למעריב
שתף את המתכון