הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים לרוטב הטופי:
¾2 כוסות (690 מ"ל)שמנת מתוקה
2/3 כוס סוכר חום כהה דחוס
2 כפות סירופ תירס כהה או בהיר ("קארו")
החומרים לעוגה:
½1 כוסות (350 מ"ל) מים
2 כוסות (280 גרם) תמר "מדג'הול", מגולענים וחתוכים לפיסות בגודל ½1 ס"מ.
1 מקל קינמון
¼2 כוסות (315 גרם) קמח
1 כף אבקת אפייה
¾1 כפיות אבקת סודה לשתייה
¼ כפית מלח
225 גרם חמאה רכה
¾ כוס סוכר חום כהה
4 ביצים בטמפרטורת החדר
½1 כפיות תמצית וניל טהור
הכלים:
תבנית מסולסלת בקוטר 24 ס"מ, משומנת.
אופן ההכנה
הכנת רוטב הטופי:
שמים את כל מרכיבי הרוטב בסיר בינוני ומביאים לרתיחה על להבה בינונית תוך ערבוב רצוף. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל עוד 12 -15 דקות , תוך ערבוב רצוף עד שהתערובת מסמיכה מעט ומצפה גב של כף. מסירים מן האש ומניחים בצד.
הכנת העוגה:
מחממים את תנור האפייה ל-180°c.
שמים את המים , התמרים ומקל הקינמון בסיר בינוני. מביאים לרתיחה על להבה בינונית- גבוהה, מסירים מן האש ומצננים צינון מלא בצד. מוציאים את מקל הקינמון כשהתערובת מגיעה לטמפרטורת החדר.
מנפים יחד את הקמח, אבקת האפייה, אבקת הסודה והמלח, לקערה בינונית.
מקציפים את החמאה, בקערת המיקסר ובעזרת הוו השטוח, במהירות בינונית-גבוהה כ 1-2 דקות עד לקבלת תערובת קרמית. בהדרגה מוסיפים את הסוכר החום ומקציפים עוד כמה דקות עד קבלת תערובת קלילה. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ומערבלים היטב אחרי כל הוספה (בשלב זה התערובת מתפרקת מעט) מוסיפים את הווניל. מורידים את המהירות לנמוכה ומוסיפים את תערובת הקמח ב 3 פעמים לסירוגין עם תערובת התמרים הקרה בפעמיים (מתחילים ומסיימים עם תערובת הקמח), מערבלים רק עד שהתערובת מתאחדת.
מעבירים לתבנית ואופים (180°c) במשך 30-35 דקות עד שהעוגה בצבע זהוב-שחום וקיסם המוחדר פנימה יוצא נקי. מוציאים את העוגה ולא מכבים את התנור יוצרים חורים במרחק ½2 ס"מ ביניהם בחלק העליון , בעזרת שפוד עץ. בעזרת כף יוצקים 1 כוס רוטב טופי באופן אחיד על פני העוגה (שומרים את הרוטב שנשאר להגשה) מחזירים את העוגה לתנור ואופים עוד 5-10 דקות עד שהרוטב מבעבע. מצננים בתבנית על רשת 30 דקות. מניחים מעל לעוגה צלחת הגשה , הופכים אותה בזהירות וממשיכים לצנן צינון מלא.
להגשה: מחממים את רוטב הטופי שנשאר, פורסים את העוגה ויוצקים רוטב טופי חם מעל כל פרוסה.
מגיש:
מקור: רוני ונציה ידיעות אחרונות
שתף את המתכון