חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פוטטוס ציפס כמו במקדונלדס של אריאלה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פוטטוס צ`יפס כמו במקדונלדס
פוטטוס ציפס כמו במקדונלדס של אריאלה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פוטטוס צ`יפס כמו במקדונלדס
הוראות הכנה
מרכיבים
2 ק"ג תפוחי אדמה עם הקליפה, שטופים היטב ומיובשים
1/3 כוס שמן זית
¼ כוס אבקת מרק בצל
1 כף קורנפלור
2 כפות מיונז
1 כפית סוכר
תבלינים: אבקת שום, פלפל שחור, פפריקה אדומה,
פפריקה חריפה או מעט צ`ילי גרוס, מעט כורכום ומעט זנגוויל או הל
(כמויות לפי הטעם. אני שמה כרבע כפית מכל תבלין ומוסיפה אח"כ לפי מה שיוצא.
זהירות עם המלח , כי אבקת הבצל די מלוחה).
אופן ההכנה
להכנה ללא בישול מקדים :
1. שוטפים ומייבשים את תפוחי האדמה, כולל הקליפה. חתוכים כל תפוד לאורכו ואח"כ לפלחים עבים.
2. מערבבים בקערה קטנה את כל החומרים למעט תפוחי האדמה.
נוצרת משחה סמיכה שניתן לדללה במעט מים אם צריך.
3.מושחים כל פלח תפ"א במשחה ומסדרים כל תפוד בתבנית.
4.אופים בחום בינוני- גבוה מעלות 200 למשך כ 45-60 דקות, עד שהפוטטוס מזהיבים יפה ונותרים רכים במרכזם , אך קריספיים בקליפתם.
לשיטה עם הבישול המקדים:
1.מרתיחים את תפוחי האדמה בסיר עם מים ומלח למשך כ- 5 דק`.או דוקרים אותם בקליפתם
ומכניסים למיקרו ל 4 דקות ללא נוזלים
2.מחממים תנור ל- 200 מעלות על תכנית טורבו.
3.מערבבים את כל ייתרת החומרים בקערית קטנה.
4.מסננים ופורסים לשמיניות את תפוחי האדמה במסננת ומכניסים אותם לתבנית,
מוסיפים את תערובת המיונז והתבלינים ומצפים היטב מכל הצדדים.
5.אופים בערך 30-40 דקות, מערבבים בעדינות רבה את תפוחי האדמה מדי פעם.
תפוחי האדמה מוכנים כשהם שזופים היטב, רכים מבפנים וקליפתם קריספית.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: אריאלה פיקסלר אלון
שתף את המתכון