הוראות הכנה
מרכיבים
2 ק"ג תפוחי אדמה עם הקליפה, שטופים היטב ומיובשים
1/3 כוס שמן זית
¼ כוס אבקת מרק בצל
1 כף קורנפלור
2 כפות מיונז
1 כפית סוכר
תבלינים: אבקת שום, פלפל שחור, פפריקה אדומה,
פפריקה חריפה או מעט צ`ילי גרוס, מעט כורכום ומעט זנגוויל או הל
(כמויות לפי הטעם. אני שמה כרבע כפית מכל תבלין ומוסיפה אח"כ לפי מה שיוצא.
זהירות עם המלח , כי אבקת הבצל די מלוחה).
אופן ההכנה
להכנה ללא בישול מקדים :
1. שוטפים ומייבשים את תפוחי האדמה, כולל הקליפה. חתוכים כל תפוד לאורכו ואח"כ לפלחים עבים.
2. מערבבים בקערה קטנה את כל החומרים למעט תפוחי האדמה.
נוצרת משחה סמיכה שניתן לדללה במעט מים אם צריך.
3.מושחים כל פלח תפ"א במשחה ומסדרים כל תפוד בתבנית.
4.אופים בחום בינוני- גבוה מעלות 200 למשך כ 45-60 דקות, עד שהפוטטוס מזהיבים יפה ונותרים רכים במרכזם , אך קריספיים בקליפתם.
לשיטה עם הבישול המקדים:
1.מרתיחים את תפוחי האדמה בסיר עם מים ומלח למשך כ- 5 דק`.או דוקרים אותם בקליפתם
ומכניסים למיקרו ל 4 דקות ללא נוזלים
2.מחממים תנור ל- 200 מעלות על תכנית טורבו.
3.מערבבים את כל ייתרת החומרים בקערית קטנה.
4.מסננים ופורסים לשמיניות את תפוחי האדמה במסננת ומכניסים אותם לתבנית,
מוסיפים את תערובת המיונז והתבלינים ומצפים היטב מכל הצדדים.
5.אופים בערך 30-40 דקות, מערבבים בעדינות רבה את תפוחי האדמה מדי פעם.
תפוחי האדמה מוכנים כשהם שזופים היטב, רכים מבפנים וקליפתם קריספית.
מגיש:
מקור: אריאלה פיקסלר אלון
שתף את המתכון