הוראות הכנה
מרכיבים
1.5 בשר שריר (מס' 3,5,6 מתאימים) לדעתי רצוי קפוא (לא מתפרק) ישנם סוגים ללא תוספת מים!
קמח (מלא או לבן )
1 בקבוק יין אדום טוב (קברנה סובניון של רקנטי)
ברנדי
כל היתר בגדר המלצה אפשר ורצוי להחליף את הירקות לפי מה שמתחשק.
6-7 תפ"א חתוכים לקוביות גדולות עם הקליפה
4-5 גזרים גדולים
4-5 בצלים גדולים
5-6 בטטות דגולות
דלעת
ראש שומר
שורש סלרי
שורש פטרוזיליה
פלפלים חריפים
גמבות בכמה צבעים
מלח גס
פלפל
קינמון
פפריקה חריפה ומתוקה
קורנית טרייה
אזוב טרי
וכל מה שניראה לכם הולך טוב...
אופן ההכנה
מתחילים בלחמם את הפוייקה(סיר ברזל יצוק עם רגליים) על אש קטנה (או בצד המדורה)
את הבשר חותכים לקוביות של סנטימטר על סנטימטר מקמחים אותו ומנערים קמח עודף.
כשהסיר חם מאוד(!!) משופכים כ 1/2 כוס שמן זית,5-6 שיני שום שלמות מעוכות,ענף של קורנית ואזוב ואפשר גם רוזמרין וכל מה שהולך לכם טוב, פלפלים חריפים (לא הרבה 1-2) ומטגנים את הבשר (לא במכה אחת - כל פעם קצת)
אחרי שכל הבשר בסיר נותנים לו עוד כמה דקות להיטגן ביחד ואז מוסיפים את המלח והפלפל, את היי לפחות שיגיע עד 2/3 מגובה הבשר. מוסיפים את הברנדי (בערך 1/4 כוס) וכוס מים.
מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
למכינים על גז - כל 25-30 דקות ערבוב קל
למכינים על מדורה - כל 15 דקות 1/4 סיבוב של הפוייקה +כל 25-30 דקות ערבוב קל.
אחרי לפחות שעתיים עד שהבשר מתחיל להיתרכך (יש לו עוד 45-60 דקות להיתבשל) מכניסים את הירקות אפשר לפי שכבות ואפשר לא.
קצת מלח גס
לא מערבבים בכלל!!!!!!!
אחרי שהירקות רכים אבל לא דייסה מורידים מהאש וקדימה להיסתער!
חשוב חשוב חשוב:
אפשר לשנות את סוג הבשר לבקר נמוך החלקים הלא שמנים מידי - חוויה!!!
כל הזמן לשתות הרבה - בירה, יין וכו'... (לא לנהוג אח"כ כמה שעות)
לקחת ת'זמן בנחת בלי לחץ.
לא לבשל רעבים - כשרעבים מישום מה הזמנים מתקצרים...
להזמין המון חברים כי יש הרבה יותר אוכל ממש שנידמה לכם.
הולך מעולה עם אורז לבן, חלות של שבת או בלי כלום.
תהנו ומי ייתן ונזכה בחורף רווי משקעים לשם שינוי.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון