הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג בשר שריר חתוך לקוביות
1 ק"ג אורז בסמטי או ארוך
1/2 כוס שמן סויה
1/2 1 כוסות מים
1 כפית גרגירי כוסברה
5 פרוסות דקות של תפו"א אדמה
3 חבילות שמיר קצוץ
1 ק"ג פול ירוק (כשלא בעונה אפשר קפוא)
2 כפות כורכום
1 כפית מלח
1 כפית לפל שחור
2 כפיות אבקת מרק עוף
1 כפית כמון
אופן ההכנה
1. מרתיחים את הבשר בסיר עם מים. מסננים ושומרים את הבשר בצד.
2. מבשלים חצי בישול, את האורז במים. מסננים ושומרים את האורז בצד.
3. מביאים לרתיחה, בסיר רחב, את השמן והמים. כשהנוזל רותח , מעבירים
לקערה ושומרים חם.
4. מסדרים, באותו הסיר, על תחתיתו חמש פרוסות תפוחי אדמה ומפזרים
ביניהן את גרגירי הכוסברה.
5. מערבבים, בקערה גדולה, את האורז עם הבשר ויתר הרכיבים. מעבירים את
התערובת אל הסיר ומסדרים בצורת גבעה מעל פרוסות תפו"א. שופכים על
התערובת את המים והשמן המורתחים. מעבירים את הסיר לכיריים
ומבשלים, מכוסה היטב, על להבה קטנה כשעה וחצי.
מכינים מגבת גדולה ספוגה במים קרים ופורסים אותה על השיש. מניחים את הסיר המבושל על המגבת ועוטפים אותו מכל צידיו. מחכים כמה דקות. לאחר מכן מסירים את המגבת, פותחים את הסיר, מצמידים אל פתחו צלחת הגשה רחבה הפוכה והופכים בבת אחת את הסיר והצלחת. מרימים ישר ובזהירות את הסיר ו"עוגת" האורז והבשר תחליק ממנו החוצה.
מגישים חם
מגיש:
מקור: תכניתו של גיל חובב המנה של המדינה
שתף את המתכון