חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פול מדמס
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

את ארוחת הבוקר המצרית מכינים מהפולים הקטנים החומים (קונים בשוק או בחנות קטניות) brהשאירו לקיבה די זמן להתאושש עד ארוחת הצהריים
פול מדמס
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

את ארוחת הבוקר המצרית מכינים מהפולים הקטנים החומים (קונים בשוק או בחנות קטניות) brהשאירו לקיבה די זמן להתאושש עד ארוחת הצהריים
הוראות הכנה
מרכיבים
500 גרם פול מצרי יבש, מושרה ללילה בהרבה מים קרים עם כפית סודה לשתייה
2 בצלים, קלופים וחתוכים לפרוסות עבות
6-8 ביצים
מיץ לימון סחוט טרי, לפי הטעם
מלח
3 שיני שום, קלופות וכתושות
להגשה:
שמן זית
בצל ירוק
טחינה
עגבניות חתוכות לשמיניות
פלפל ירוק חריף, קצוץ או חתוך לטבעות דקות
אופן ההכנה
1. מעבירים לסיר את הפול ללא מי ההשריה
2. מסדרים מעל הפול את טבעות הבצל ומעליהן את הביצים
3. מכסים במים טריים, מבשלים על אש קטנה עד שהפול מתרכך מאוד (לפחות שלוש שעות)
4. מוודאים מדי פעם שהמים מכסים את הפול, ומוסיפים מים רותחים
לפי הצורך (כשהפול כבר רך אפשר לתת למפלס המים לרדת. הפול שישהה מחוץ למים יקבל צבע כהה ועמוק יותר)
5. בתום הבישול מוציאים את הביצים והבצל, ומתבלים במלח, בשום ובמיץ לימון
6. מגישים עם הביצים הקשות, זילוף נאה של שמן זית ובצל ירוק קצוץ
לצד צלוחיות: טחינה, עגבניות ופלפל ירוק חריף, אפשר לקשט בפטרוזיליה קצוצה
7. בתאבון
מגיש: סיטרין
מקור:
שתף את המתכון