הוראות הכנה
מרכיבים
500 גרם פול מצרי יבש, מושרה ללילה בהרבה מים קרים עם כפית סודה לשתייה
2 בצלים, קלופים וחתוכים לפרוסות עבות
6-8 ביצים
מיץ לימון סחוט טרי, לפי הטעם
מלח
3 שיני שום, קלופות וכתושות
להגשה:
שמן זית
בצל ירוק
טחינה
עגבניות חתוכות לשמיניות
פלפל ירוק חריף, קצוץ או חתוך לטבעות דקות
אופן ההכנה
1. מעבירים לסיר את הפול ללא מי ההשריה
2. מסדרים מעל הפול את טבעות הבצל ומעליהן את הביצים
3. מכסים במים טריים, מבשלים על אש קטנה עד שהפול מתרכך מאוד (לפחות שלוש שעות)
4. מוודאים מדי פעם שהמים מכסים את הפול, ומוסיפים מים רותחים
לפי הצורך (כשהפול כבר רך אפשר לתת למפלס המים לרדת. הפול שישהה מחוץ למים יקבל צבע כהה ועמוק יותר)
5. בתום הבישול מוציאים את הביצים והבצל, ומתבלים במלח, בשום ובמיץ לימון
6. מגישים עם הביצים הקשות, זילוף נאה של שמן זית ובצל ירוק קצוץ
לצד צלוחיות: טחינה, עגבניות ופלפל ירוק חריף, אפשר לקשט בפטרוזיליה קצוצה
7. בתאבון
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון