חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פול עם פירה בטטות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פול עם פירה בטטות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
4 בטטות גדולות, קלופות וחתוכות לקוביות גדולות
1/4 כוס שמנת מתוקה
מלח, פלפל שחור
2 כפות שמן זית
2 שיני שום, קלופות ופרוסות
300 גרם פול טרי או מוקפא ומופשר, מבושל אפשר לא קלוף
1 ענף טימין טרי
1/4 כוס מיץ לימון טרי
1/8 כפית כמון
אופן ההכנה
1.שמים את הבטטות בסיר, מכסים במים ומבשלים כ-20 דקות, עד שהבטטות מתרככות לגמרי. מסננים ומעבירים לקערה. מועכים את הבטטות, בעודן חמות, בכף ומוסיפים את השמנת תוך כדי מעיכה. מתבלים במלח ובפלפל.
2מחממים מחבת עם שמן הזית ומטגנים את השום כדקה, עד הזהבה. מוסיפים את הפול והטימין. וממשיכים לטגן כשלוש דקות. מוסיפים את הלימון ומתבלים בכמון, במלח ובפלפל.
3.מגישים את הפירה ומניחים מעליו מהפול.
4.אם רוצים להתהדר בהגשה חגיגית: מסדרים את פירה הבטטות ב"רינג" (תבנית טבעת ללא תחתית) על צלחת הגשה.
מגיש:
מקור: מיכל לוי-אלחלל, מגזין שף
שתף את המתכון