הוראות הכנה
מרכיבים
4 פרוסות לחם לבן ( או קרוטונים מוכנים למי שמתעצל להכין)
1 שן שום
כוס יין לבן ( ריזלינג או שרדונה)
250 ג` גבינת אמנטל מגוררת ( גם טל העמק תעשה את העבודה)
כפית קורנפלור
כפית חלב
קמצוץ אגוז מוסקט מגורר
כפית ברנדי דובדבנים - לא חובה
אופן ההכנה
חותכים את הלחם לקוביות וקולים בתנור
מורחים את פנים כלי הפונדו בשום, שמים את היין ומחממים קרוב לרתיחה
מוסיפים לאט את הגבינה תוך כדיי בחישה אחורה קדימה ( לא בסיבובים) לאט ובעדינות ושומרים שלא ירתח
מערבבים את הקורנפלור עם החלב ואגוז המוסקט (והברנדי אם הוספתם) ומוסיפים לתערובת הפונדו מיד לאחר שכל הגבינה בפנים
מקטינים את האש ומוכן, עכשיו רק נשאר לטבול בפנים את הקרוטונים..
בתאבון !
במנה 300 קל`. 19 ג` חלבון, 4 ג` שומן
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון