הוראות הכנה
מרכיבים
6 חזה עוף משוטח לשניצל
300 ג"ר מוצרלה בפאלו פרוסה לרצועות
2 תפוחי גראנד סמית פרוסים דק
250 גרם אגוזי קליפורניה
20 גרם חמאה
2 ביצים טרופות
כוס פירורי לחם גסים
שמן עמוק
לפירה:
2 בטטות בינוניות קלופות ופרוסות לקוביות שוות
5 גזרים קלופים ופרוסים לגודל של קוביות הבטטה
200 גרם דלעת נקייה וחתוכה
לרוטב:
250 סמ"ק שמנת מתוקה
200 סמ"ק רוטב עגבניות בסיסי
אופן ההכנה
1. מקפיצים את התפוחים יחד עם האגוזים בחמאה ומתבלים במעט קינמון , מלח ופלפל. מניחים לקירור. על ניילון הפרדה מניחים את השניצל ועליו את המוצרלה, האגוזים והתפוחים. מגלגלים ומהדקים, מקפיאים למשך חצי שעה.
2. בסיר בינוני עם מים ומלח מבשלים את הבטטות, הגזר והדלעת עד לריכוך. מסננים ומועכים לפירה, מתבלים במוסקט,טימין ומלח,להעשרת הפירה ניתן להוסיף קוביית חמאה.
3. בסיר קטן מחממים את השמנת והרוטב עד להסמכה. מוציאים את הפופיאטים מהמקפיא ומצפים בביצה ופירורי לחם (כמו שניצל). מטגנים עד הזהבה בשמן עמוק ונזהרים מטיגון יתר, אחרת העוף יתייבש.
4. ההגשה- מניחים את הפירה במרכז הצלחת,פורסים את הפופיאט לשלושה אלכסונים, זהירות מהגבינה היא פורצת כמו לבה ! מסביב לפירה את הפופיאט ומעל את הרוטב.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון