חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פופקורן בקרמל מלוח
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ראיתי בתכנית של האלוף הזה, גורדון רמזי, ניסיתי, מדהים!
פופקורן בקרמל מלוח
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ראיתי בתכנית של האלוף הזה, גורדון רמזי, ניסיתי, מדהים!
הוראות הכנה
מרכיבים
100 גר' גרעיני תירס לפופקורן
200 גר' סוכר
כפית מלח
25 גר' חמאה מלוחה
חצי כפית סודה לשתיה
מעט שמן לטיגון הפופקורן (לכסוי קרקעית הסיר)
אופן ההכנה
1. מטגנים את הפופקורן בסיר רחב. מסלקים את הגרעינים שלא התפוצצו. מניחים בקערה גדולה בצד.
2. את הסיר שרוקן, מניכים על להבה בינונית ונותנים פנימה את המלח והסוכר, ומניחים לקרמל להיווצר. אסור לערבב, רק מנענעים את הסיר קלות מדי פעם. כשנוצר קרמל זהוב, מוסיפים את החמאה, ומערבבים כ-30 שניות על האש.
3. מנמיכים את האש ומוסיפים את הסודה לשתיה. המסה תהפוך לקצף. מערבבים עד שיש מסה אחידה, ומסירים מיד מהאש. מוסיפים את הפופקורן המוכן ומערבבים עד לציפוי של כל הפופקורן.
4. מהדקים את הפופקורן בתבנית שצופתה בנייר אפיה ומניחים להתקרר. אין להכניס למקרר. כשהצטנן, שוברים לחתיכות קטנות, ושומרים בצנצנת אטומה.
מגיש: גן-עדן
מקור:
שתף את המתכון