הוראות הכנה
מרכיבים
100 גר' גרעיני תירס לפופקורן
200 גר' סוכר
כפית מלח
25 גר' חמאה מלוחה
חצי כפית סודה לשתיה
מעט שמן לטיגון הפופקורן (לכסוי קרקעית הסיר)
אופן ההכנה
1. מטגנים את הפופקורן בסיר רחב. מסלקים את הגרעינים שלא התפוצצו. מניחים בקערה גדולה בצד.
2. את הסיר שרוקן, מניכים על להבה בינונית ונותנים פנימה את המלח והסוכר, ומניחים לקרמל להיווצר. אסור לערבב, רק מנענעים את הסיר קלות מדי פעם. כשנוצר קרמל זהוב, מוסיפים את החמאה, ומערבבים כ-30 שניות על האש.
3. מנמיכים את האש ומוסיפים את הסודה לשתיה. המסה תהפוך לקצף. מערבבים עד שיש מסה אחידה, ומסירים מיד מהאש. מוסיפים את הפופקורן המוכן ומערבבים עד לציפוי של כל הפופקורן.
4. מהדקים את הפופקורן בתבנית שצופתה בנייר אפיה ומניחים להתקרר. אין להכניס למקרר. כשהצטנן, שוברים לחתיכות קטנות, ושומרים בצנצנת אטומה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון