חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פוקאצ'ה אנטי פסטי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

היום החלטתי לעשות פוקאצ'ה, אך שתהיה מעניינת וטעימה והרי לכם התוצאה:
פוקאצ'ה אנטי פסטי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

היום החלטתי לעשות פוקאצ'ה, אך שתהיה מעניינת וטעימה והרי לכם התוצאה:
הוראות הכנה
מרכיבים
עיסת שמרים:
1 כף שמרים
1 כף סוכר
1 כף קמח
¼ כוס מים פושרים
לבצק:
4 כוסות קמח (רצוי שטיבל מס' 2)
1 כף מלח גס
¾1 כוסות מים פושרים
2 כפות שמן זית
לאנטי פסטי:
2 קישואים בינוניים חתוכים בעובי 1 ס"מ לעיגולים
¼ פלפל ירוק חתוך לקוביות גסות
¼ פלפל אדום חתוך לקוביות גסות
¼ פלפל צהוב חתוך לקוביות גסות
1 בצל בינוני חתוך לרצועות
1 שן שום פרוסה דק
¼ חציל חתוך לקוביות קטנות (לא חובה)
1 כפית אורגנו יבש
½ כפית מלח גס
¼ כפית קצח (לא חובה, ניתן להשתמש לחילופין בשומשום או פרג לא טחון)
3 כפות שמן זית
אופן ההכנה
להכנת העיסה:
מערבבים היטב את כל המרכיבים יחד בקערה עמוקה, מכסים ומניחים בצד לתפיחה ותסיסה של 10 דקות.
להכנת הבצק:
מניחים בקערה גדולה את הקמח והמלח הגס ומערבבים קלות, יוצרים במרכז גומה ומוסיפים לתוכה את עיסת השמרים והשמן מערבבים מעט ואז מסיפים את המים בהדרגה ולשים עד לקבלת בצק רך, נעים ולא דביק, מניחים בצד להתפחה כ- שעה.
בנתיים מכינים את האנטי פסטי:
מחממים במחבת את השמן עד לרמה שהוא מתחיל מעט "לעשן", מוסיפים לשמן את כל הירקות ומטגנים, "מקפיצים" קלות כמה דקות עד שהם מקבלים גון זהבהב עד השחמה קלה, מסירים מהאש, מתבלים באורגנו, מלח גס וקצח ומערבבים. מניחים בצד לצינון מוחלט.
לאחר שהבצק שלנו תפח שעה, מרפדים תבנית אפיה בנייר אפייה, משמנים מעט את נייר האפייה בשמן זית ומותחים את הבצק על כל התבנית בעזרת הידיים. יוצרים על הבצק גומות בעזרת האצבעות ואז מפזרים מעל את תערובת האנטי פסטי שהכנו קודם, מניחים בצד לעוד כ- 15-20 דקות להתפחה שניה ואז מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות ואופים את הפוקאצ'ה כ- 25-30 דקות עד שמתקבלת השחמה קלה בחלק העליון והחלק התחתון נשאר מעט פריך בשוליים אך גם רך וגמיש במרכז.
מגיש: m73
מקור: עצמי
שתף את המתכון