הוראות הכנה
מרכיבים
כוס וחצי מים פושרים
כפית אחת של שמרים יבשים
4 כוסות קמח
2 כפות תערובת תבלינים "פרובאנס"*
2 כפיות מלח
4 כפות שמן זית
קמח תירס צהוב (לא קורנפלור!)
אופן ההכנה
יוצקים את המיים החמים לקערה גדולה. מפזרים את השמרים מעליהם. משאירים להתפתחות השמרים לעשר דקות לערך.
מערבבים כוס אחת של קמח, כפית מהתבלין, ואת המלח, ומוסיפים שתי כפות שמן זית, עד ליצירת עיסה אחידה.
ממשיכים להוסיף את הקמח כוס אחר כוס, עד לקבלת בצק כבד אחיד ודביק מעט.
מניחים את הבצק על משטח מקומח קימעה, ומעבדים עד שמתקבל בצק אלסטי ורך - 5 דקות לערך (אפשר לעבד בקרס לישה במיקסר).
יוצרים כדור בצק, ומניחים בקערה גדולה ומשומנת. מכסים בנילון נצמד, מעליו מגבת, ומניחים במקום חמים לתפיחה, עד שהבצק מכפיל את נפחו (כשעה וחצי).
מחממים תנור ל-230°c .
מפזרים קמח תירס על נייר אפיה.
חובטים בבצק , מחלקים לשניים, וכל מחצית משטחים על נייר האפיה, לאליפסה בגודל של 20X27 ס"מ.
מברשים כל אליפסה בכפית שמן זית, בוזקים כף וחצי של תבלינים יבשים.
בעזרת סכין חדה מאד יוצרים חתכים עמוקים (לא עד הקצוות). פותחים את החתכים ליצירת "חרכים".
מכסים שוב, ומתפיחים במקום חמים כחצי שעה.
מכיניסים לתנור החם, ומיד שופכים פנימה חצי כוס מים (על קרקעית התנור). אני זורקת פנימה 10 קוביות קרח, אותה תוצאה.
אופים עד להזהבה.
ממתינים 10 דקות לפני שמתנפלים (לפחות מנסים להמתין...)
מגיש:
מקור: epicurious
שתף את המתכון