חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פוקאצ'ה פרובאנס
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

*תערובת תבלינים "פרובאנס" ניתן להשיג בחנויות מתמחות לתבלינים. זוהי תערובת יבשה של brהבאים: טימין, בזיליקום, ציטרה, זרעי שומר. אם אין, ניתן להחליף בתבלינים יבשים אחרים brלפי הטעם. br br
פוקאצ'ה פרובאנס
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

*תערובת תבלינים "פרובאנס" ניתן להשיג בחנויות מתמחות לתבלינים. זוהי תערובת יבשה של brהבאים: טימין, בזיליקום, ציטרה, זרעי שומר. אם אין, ניתן להחליף בתבלינים יבשים אחרים brלפי הטעם. br br
הוראות הכנה
מרכיבים
כוס וחצי מים פושרים
כפית אחת של שמרים יבשים
4 כוסות קמח
2 כפות תערובת תבלינים "פרובאנס"*
2 כפיות מלח
4 כפות שמן זית
קמח תירס צהוב (לא קורנפלור!)
אופן ההכנה
יוצקים את המיים החמים לקערה גדולה. מפזרים את השמרים מעליהם. משאירים להתפתחות השמרים לעשר דקות לערך.
מערבבים כוס אחת של קמח, כפית מהתבלין, ואת המלח, ומוסיפים שתי כפות שמן זית, עד ליצירת עיסה אחידה.
ממשיכים להוסיף את הקמח כוס אחר כוס, עד לקבלת בצק כבד אחיד ודביק מעט.
מניחים את הבצק על משטח מקומח קימעה, ומעבדים עד שמתקבל בצק אלסטי ורך - 5 דקות לערך (אפשר לעבד בקרס לישה במיקסר).
יוצרים כדור בצק, ומניחים בקערה גדולה ומשומנת. מכסים בנילון נצמד, מעליו מגבת, ומניחים במקום חמים לתפיחה, עד שהבצק מכפיל את נפחו (כשעה וחצי).
מחממים תנור ל-230°c .
מפזרים קמח תירס על נייר אפיה.
חובטים בבצק , מחלקים לשניים, וכל מחצית משטחים על נייר האפיה, לאליפסה בגודל של 20X27 ס"מ.
מברשים כל אליפסה בכפית שמן זית, בוזקים כף וחצי של תבלינים יבשים.
בעזרת סכין חדה מאד יוצרים חתכים עמוקים (לא עד הקצוות). פותחים את החתכים ליצירת "חרכים".
מכסים שוב, ומתפיחים במקום חמים כחצי שעה.
מכיניסים לתנור החם, ומיד שופכים פנימה חצי כוס מים (על קרקעית התנור). אני זורקת פנימה 10 קוביות קרח, אותה תוצאה.
אופים עד להזהבה.
ממתינים 10 דקות לפני שמתנפלים (לפחות מנסים להמתין...)
מגיש: גן-עדן
מקור: epicurious
שתף את המתכון