חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פוקצ'ה משפחתית
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לחם איטלקי שטוח עם רוזמרין ועגבניות מיובשות
פוקצ'ה משפחתית
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לחם איטלקי שטוח עם רוזמרין ועגבניות מיובשות
הוראות הכנה
מרכיבים
40 גרם שמרים שימרית
1+1/4 כוס מים פושרים
1 כפית מלח
4 כוסות קמח
3 כפות שמן זית
לתוספת
1/3 כוס שמן זית
2 כפות מלח גס
2 ענפי רוזמרין עלים בלבד
עגבניות מיובשות
אופן ההכנה
1.שמים בקערה את השמרים. המים והמלח מערבבים היטב. מוסיפים את הקמח והשמן ולשים לבצק אחיד. אם הבצק נוקשה מדי מוסיפים מעט מאוד מים בזמן הלישה.
2.מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח, ולשים במשך 5 דקות, מחזירים את הבצק לקערה מכסים ומתפיחים במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
3.חובטים בבצק כדי לשטחו, לשים שוב ומתפיחים תפיחה שנייה, לשים את הבצק פעם שלישית וצרים ממנו בכפות הידיים עלה מאורך וסגלגל (אליפטי) בעובי 1 ס"מ ובאורך 40 ס"מ כך שייכנס באלכסון לתבנית גדולה של התנור.
4.צרים בבצק גומות באצבעות , מזלפים עליו את שמן הזית , וזורים מלח גס עגבניות מיובשות ועלי רוזמרין ומתפיחים כשעה.
5. מחממים את התנור לחום גבוה 200 מעלות אופים כ- 20 דקות עד שהלחם יתפח ויזהיב .
מגיש: שפיר
מקור:
שתף את המתכון