הוראות הכנה
מרכיבים
200 גרם פטריות שמפיניון פרוסות
חצי בצל קצוץ
2 כפות שמן זית
חצי ק"ג קמח לבן
1.5 כוסות מים
רבע כוס שמן זית
1 כף סוכר
1 כף שמרים
קורט מלח
מלח גס
אורגנו מיובש וטחון
שמן זית
אופן ההכנה
במחבת מחממים שתי כפות שמן זית. מטגנים את הבצל והפטריות עד להזהבה, מסירים מהאש ומצננים.
בקערה מערבבים קלות את הקמח, הסוכר והשמרים. מוסיפים כוס מים (את היתר מוסיפים לפי "רצונו" של הבצק), רבע כוס שמן זית, תערובת הפטריות והבצל, קורט מלח ולשים לקבלת בצק רך וגמיש. משהים כשעתיים וחצי להתפחה. חוצים את הבצק ל-2 ומרדדים כל מחצית לפוקצ'ה (כל אחד בעובי המתאים לו). מעבירים לתבנית אפייה. מזליפים מעל שמן זית ומפזרים מלח גס ואורגנו. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות למשך כ-25 דקות עד חצי שעה.
מגישים חם מהתנור!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון