חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פורטובלו בחמאת ויסקי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מנה איטלקית זריזה - אפשר להגיש את הפטריות בלבד כמתאבן או להוסיף פסטה ולהגיש כמנה שניה (כנהוג באיטליה - פסטה היא לא מנה עיקרית אלא הקדמה...)
פורטובלו בחמאת ויסקי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מנה איטלקית זריזה - אפשר להגיש את הפטריות בלבד כמתאבן או להוסיף פסטה ולהגיש כמנה שניה (כנהוג באיטליה - פסטה היא לא מנה עיקרית אלא הקדמה...)
הוראות הכנה
מרכיבים
8-10 פטריות פורטובלו בינוניות, פרוסות (לגובה) לעובי של 1.5 ס"מ
100 גרם חמאה
2 כפות שמן זית
1 שוט וויסקי – 30 מ"ל
מלח ופלפל גרוס טרי.
לפסטה:
400 גר' ספגטי
קורט אגוז מוסקט
1 פלפל צ'ילי יבש קצוץ
150 גר' גבינת פרמזן מגוררת
1 מיכל שמנת לבישול
חופן עשבי תיבול קצוצים
(פטרוזיליה / טימין / טרגון / כוסברה)
אופן ההכנה
הכנת הפטריות: מחממים היטב מחבת כבדה על להבה גבוהה. מוסיפים חמאה ושמן זית ולאחר שהתחממו כחצי דקה מוסיפים את הפטריות. מקפיצים אותן קצת, בלי שידבקו למחבת. ממליחים ומפלפלים.
אחרי שתיים-שלוש דקות הפטריות יתחילו להתרכך. הרבה לפני שהן ממש רכות (וכשהמחבת חמה מאוד), מוסיפים בזהירות את הוויסקי (זהירות, אש!) ומדליקים אותו (א-פלאמבה). הוויסקי עשוי להדלק מחום המחבת, או פשוט בהטיה קלה מעל האש הגלויה.
מכבים מיד את הכיריים, ונותנים לוויסקי לסיים את הבערה. טועמים בזהירות ומתקנים תיבול (מלח, פלפל). מגישים.
ולמי שרוצה פסטה: במקום לכבות את האש אחרי הבערת הויסקי, מוסיפים שמנת (37% או 15% - תלוי ברמת ההדוניזם... אפשר גם להוסיף קרם-פרש או כמה כפיות מסקרפונה) עד לכיסוי הפטריות. נוסיף קורט מוסקט, פלפל צ'ילי יבש קצוץ, ופרמזן. מנמיכים את האש ומצמצמים. לסיום מוסיפים פטרוזיליה / טרגון / טימין / כוסברה קצוצים טרי. זורקים למחבת 400 גר' פסטה שבושלה מראש (דקה פחות מרמת "אל-דנטה") ומקפיצים קצת.
המנה טעימה במיוחד עם ספגטי טרי...
מגישים וזוללים!
מגיש: Coolmood
מקור:
שתף את המתכון