הוראות הכנה
מרכיבים
4 דגי פורל
250 גרם פטריות שמפיניון טריות חתוכות לפרוסות
4 כפות צלפים
4 כפות ריחן קצוץ
4 כפות פטרוזיליה קצוצה
חצי כוס מים
8 שיני שום
4 בצלים קצוצים דק
חצי כוס מיץ לימון טרי
1 כפית אבקת מרק בטעם עוף
פלפל שחור
200 גרם מחמאה
1 כף פפריקה מתוקה
אופן ההכנה
מחממים במחבת מחצית מכמות המחמאה ומאדים את הבצל עד שנהיה שקוף. מוסיפים את הפטריות ומתבלים בפלפל. מוסיפים את הצלפים, מיץ הלימון, עשבי התיבול, המים ואבקת המרק, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מצמצמים לכדי מחצית מכמות הנוזלים. מורחים את יתרת המחמאה בתבנית אפייה ומסדרים עליה את הדגים. מפזרים את הפפריקה על הדגים ויוצקים מעל את הרוטב המצומצם. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך כ-20 דקות.
מגישים חם.
מגיש:
מקור: חוברת מתכוני הפסח של קנור
שתף את המתכון