הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס מים
קורט מלח
60 ג' חמאה
150 ג' קמח
2 כפות סוכר
5 ביצים
סרט של קליפת לימון
אופן ההכנה
1.לחמם בסיר לא גדול כוס מים עם קורט מלח והחמאה.
2.כשרותח מוסיפים את כל כמות הקמח בבת אחת ולערבב היטב עדיין על הגז עד שהבצק נפרד
מדפנות הסיר.
3.מצניים תוך כדי עירבוב ובחישה של הבצק.
4.מוסיפים את קליפת הלימון המגוררת ביחד עם 2 כפות סוכר. מוסיפים את 3 הביצים, אחת
אחרי השניה, תוך בחישה או ערבול נמרצים. (להוסיף את הביצה הבאה רק לאחר שהקודמת
נבלעה לחלוטין בתוך הבצק.) לצנן. להשאיר למנוחה בת שעה.
בינתיים להכין את הקרם.
5.מפרידים את שתי הביצים הנותרות ומעבירים את החלמונים לסיר קטן בתוספת 3 כפות
סוכר ומערבבים היטב עד שהחלמונים תפוחים ובהירים. אפשר במקצף (יש לעבוד הרבה)
ואפשר במיקסר יד.
6.כשהחלמונים תפוחים ובהירים מניחים על אש נמוכה מוסיפים 1 כף קמח לעיסה וכוס חלב
ביחד עם סרט קליפת הלימון. מערבבים היטב כך שלא יווצרו גושים תוך עירבוב בכף עץ.
מוציאים את קליפת הלימון, ומעבירים את הקרם לקערית. להעביר על פני הקרם פיסת חמאה
קטנטנה נעוצה במזלג כדי שלא יתייבש מידי ולא יווצר קרום.
7.בתום שעת המנוחה של הבצק, לחמם שמן לטיגון בסיר.
8.להעביר כדורים מהבצק לטיגון (כפית בצק בכל פעם), בזהירות, ולטגן עד שיזהיבו. הכדורים
תופחים ועולים על פני השמן. ברגע שהם מזהיבים להוציא לסלסלת רשת לסילוק עודפי
השמן. להספיג על מגבות נייר סופגות לספיגת עודפי השמן.
9.להעביר את הכדורונים לתנור מחומם 90 מעלות לשמירה על החום.
10.כשכל הטורטלי טוגנו, להזריק לתוכם את הקרם במזרק עם פיה
ארוכה. לפזר אבקת סוכר ולהגיש מיד, חמים.
מגיש:
מקור: ניצנה גרי
שתף את המתכון