הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק רבוך:
המצרכים
100 גר` חמאה
1 כוס חלב
2 כפות סוכר
1 כוס קמח
1/2 כפית אבקת אפיה
קורט מלח
5 ביצים
למלית:
אפשרות 1
5 חלמונים
3/4 כוס קורנפלור
1/2 2 כוסות שמנת מתוקה
1 כוס סוכר
אפשרות 2 - הפשוטה
2 כוסות שמנת מתוקה
6 כפות סוכר
לציפוי:
100 גר` שוקולד מריר
20 גר` חמאה
לפיזור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה
הבצק:
מחממים בסיר בינוני את החמאה והחלב, עד להמסה, להביא לרתיחה, ולהוסיף הסוכר. לערבב הקמח, אבקת אפיה ומלח, להוסיף בהדרגה לסיר את הקמח, תוך ערבוב בעזרת כף עץ, להמשיך לערבב עד שהבצק נפרד מדפנות הסיר.
להוריד מהאש, להעביר לקערת מיקסר (או להמשיך בסיר), ובמהירות בינונית להוסיף את הביצים, אחת אחת, בכל פעם, רק כאשר הביצה התאחדה, להוסיף עוד אחת.
בשלב זה ניתן להעביר לשקית זילוף עם פיה רחבה, ולזלף צורות מאורכות8X3
ס"מ, על תבנית מצופה בניר אפיה, או ליצור את הצורות בעזרת 2 כפות.
לחמם תנור מראש ל-210 מעלות, ולאפות במשך 10 דקות, להנמיך ל-180 מעלות
ולהמשיך לאפות כ-25 דקות.פני הפחזניות צריכים להיות קשיחים למגע.
לצנן היטב לפני המילוי.
מלית 1
בקערה, להקציף החלמונים, הקורנפלור, וכוס אחת מהשמנת המתוקה.עד שהכל מתאחד היטב.
את שאר השמנת המתוקה עם הסוכר, להכניס לסיר בעל תחתית עבה,ותוך כדי ערבוב להביא לרתיחה קלה, בחום נמוך,למשך 10 דקות.
להוסיף את תערובת החלמונים, ולהמשיך לבשל תוך בחישה עד הסמכה בערך 5 דקות.
לא להלחץ, התערובת נשברת.
להעביר אותה לקערה, לכסות בנילון נצמד שנוגע בתערובת(שלא ייוצר קרום), ולתת להתקרר לגמרי בטמפ. החדר.
כשקר, להקציף התערובת עד שמסמיכה.
אם לא מתאחד, לחמם עוד 1/2 כוס שמנת מתוקה ולהוסיף לתערובת בהקצפה.
או...מלית 2
להקציף השמנת המתוקה עם הסוכר עד שהקצפת יציבה.
למלא הפחזניות בעזרת שקית זילוף, או לפתוח אותן לאורך ולמלא בקרם.
להמיס השוקולד והחמאה, ולטבול החלק העליון בציפוי, ולצנן.
לפני ההגשה, לפזר אבקת סוכר.
בתאבון.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון