הוראות הכנה
מרכיבים
750 גרם כבד עוף נקי מגידים ומדם
2 בצלים פרוסים
200 גרם חמאה
3 עלי דפנה
3 ענפי טימין
שליש כוס ליקר קסיס
מעט מלח ופלפל
אופן ההכנה
מאדים את הבצל ב-25 גרם חמאה עם עלי הדפנה והטימין. מסירים את המחבת מהאש. מטגנים את הכבד ב-25 גרם חמאה עם עלי הדפנה והטימין, עד לקבלת גוון ורוד בפנים תוך כדי זהירות לא לייבש יותר מדי. מתבלים במעט מלח ופלפל ומוסיפים את הכבד לבצל. יוצקים את הקסיס לתחתית המחבת ומגרדים את התחתית בכף עץ. יוצקים את הנוזל על הכבד והבצל ומצננים לטמפרטורת החדר.טוחנים במעבד מזון את הכבד עם הבצל ועם שאריות החמאה ומלח ופלפל.
מניילנים תבנית אינגליש קייק בניילון נצמד ויוצקים פנימה את תערובת הכבד. מצננים במקרר לפחות 8 שעות. הופכים על כלי הגשה מאורך ומגישים עם ריבת פטל.
מגיש:
מקור: שף טליה אבר-מגן עם שינויים קלים
שתף את המתכון