חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פטה כבד עוף עם ריבת בצל
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פטה כבד עוף עם ריבת בצל
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
לפטה:
חצי קילו כבד עוף מנוקה
2 בצלים קצוצים
200 ג"ר חמאה
מלח פלפל שחור גרוס
30 מ"ל ברנדי או יין פורט
לקונפי הבצל:
1 ק"ג בצל סגול (ארבע בצלים בינוניים) חתוכים לרצועות
1 כוס סוכר חום
3 כפות מים
חצי כוס יין אדום
קורט מלח ופלפל
אופן ההכנה
במחבת מטגנים את הבצל עד להזהבה עם מעט שמן עד להזהבה.
מוסיפים את הכבדים ומטגנים כ-3-5 דקות עד שהכבדים במידת עשייה מדיום(רכים בפנים).
לאחר שהכבד השחים להוסיף פלפל ומלח.
להוציא את הבצל והכבד ולהניח בצד.
לצקת למחבת את יין הפורט/הברנדי ולערבב עם מה שנדבק בתחתית.
מכניסים למעבד מזון את הכבד והחמאה והברנדי/פורט עד לקבלת ממרח חלק.
לוקחים תבנית אפייה מלבנית (אינגליש קייק) ופורסים עליה נייר ניילון נצמד בצורה כזו שניתן יהיה להוציא את הפטה מהתבנית אח"כ.
לצקת את הכבד לתבנית ולקרר כשעתיים לפחות במקרר.
קונפי הבצל:
בסיר עם תחתית עבה מערבבים את הבצל יחד עם הסוכר החום והמים על להבה בינונית נמוכה עד שהסוכר נמס.
מוסיפים את היין המלח והפלפל וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עד שכמעט כל הנוזלים מתאדים.
מסירים מהאש ומעבירים לצנצנת.
מגיש: shaism
מקור:
שתף את המתכון