הוראות הכנה
מרכיבים
360 גרם סלמון מעושן
3 כפות מיץ לימון טרי
3 כפיות פלפל לבן
150 גרם גבינת שמנת
120 גרם חמאה רכה
50 גרם חזרת לבנה טרייה טחונה
220 גרם מקרוסקה מעושנת
50 גרם שמיר קצוץ
אופן ההכנה
בבלנדר עם להב מתכת טוחנים את הסלמון עם כף אחת מיץ לימון וכפית אחת של פלפל לבן. מוסיפים 70 גרם גבינת שמנת ו-60 גרם חמאה רכה. טוחנים שוב ומניחים בצד. כעת טוחנים בנפרד את החזרת עם 110 גרם מקרוסקה מעושנת. מוסיפים כפף מיץ לימון וכפית פלפל לבן. מוסיפים 40 גרם גבינת שמנת ו-30 גרם חמאה רכה. מניחים את התערובת בצד. לוקחים תבנית אינגליש קייק ומשמנים היטב. מניחים ⅓ מתערובת הסלמון בתבנית. עליה מניחים מחצית מתערובת המקרוסקה. שוב ⅓ מתערובת הסלמון ואת מחצית המקרוסקה ושארית הסלמון. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות.
מגישים קר.
מגיש:
מקור: שף אריה רכטמן ממסעדת 206 דגים
שתף את המתכון