הוראות הכנה
מרכיבים
1 גזר
3 מקלות סלרי
1 שן שום
2 קופסאות פטריות שמפיניון.
1/3 כוס שקדים
2 כפות שמן זית
2 כפות רוטב סויה
כפית חומץ בלסמי
1 כפית סוכר
אופן ההכנה
מקלפים את הגזר וחותכים לחתיכות גדולות
חותכים מקלות סלרי לחתיכות גדולות
קולפים שן שום
חותכים את הפטריות לחתיכות גדולות.
מכניסים את הירקות למעבד מזון וקוצצים בפעימות קצרות עד שמתקבלות חתיכות קטנות. יש להיזהר לא ליצור רסק.
מחממים מחבת גדולה את השמן זית ומטגנים את הירקות על אש בינונית כ 10 דקות,עד שמרככים ומשחימים מעט. מוסיפים רוטב סויה,סוכר וחומץ,מערבבים היטב ומסירים מהאש. מצננים קצת.
במעבד המזון שבו קצצנו את הירקות מעבדים את השקדים לאבקה דקה. מעבירים את תערובת הירקות למעבד המזון עם השקדים הטחונים. מעבדים את הכול לממרח חלק שדומה לפטה.
שומרים במקרר ומגישים עם קרקרים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון