הוראות הכנה
מרכיבים
1 יח' בצל ירוק חותכים לחצי ואז חותכים לחצאי עיגולים
3 יח' שיני שום קצוץ דק
200 גרם / קופסא פטריות שמפיניון ,לפרוס, להביא טריות כמו הקופסא של מרינה,
לא מקופסת שימורים
כף פטרוזיליה קצוצה דק דק, ללא גבעולים
כפית שמיר קצוץ דק דק
50 גרם חמאה תנובה 100%
50 גרם שמן זית כתית מעולה
50 סמ"ק יין לבן יבש שרדונה פרייבט קולקשן של כרמל
250 סמ"ק שמנת מתוקה 38% של טרה , לא שמנת לבישול
כף מלח לפי הטעם
כף פלפל שחור לפי הטעם
כפית סוכר לפי הטעם
1-2 יח' אגוז מוסקט לפי הטעם, לקנות שלם ולגורר במקום בשביל הטריות
300 גרם פטוצ?יני / ספגטי Barrila Fettuccine / Spaghetti no.5
אופן ההכנה
אחרי שכל הרכיבים מוכנים:
1) מרתיחים מים לפסטה (לפחות 3 ליטר, או יותר וממליחים היטב(, ומוסיפים קצת שמן זית
2) על מחבת גדולה ממיסים את החמאה בתוך שמן הזית
3) מטגנים את הבצל ארבע דקות, מוסיפים שום
וממשיכים לטגן עד שהבצל שקוף וריח השום נישא.
4) מוסיפים את הפטריות ומטגנים על אש גבוהה
5( מוסיפים יין לבן ומצמצמים
6) מתבלים, מוסיפים שמנת ומסמיכים.
7) שמים את הפסטה בסיר ומבשלים לפי הוראות היצרן
8) מסננים את המים מהפסטה ומערבבים ביחד עם הרוטב.
9) מגישים מיד ומוסיפים פרמזן מגוררת מלמעלה.
אם למישהו יש שאלות , או הצעות כדי לשפר את המתכון דברו איתי, בכיף
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון