הוראות הכנה
מרכיבים
12 פטריות שמפניון טריות גדולות עד ענקיות
1/4 כוס 25 גרם גבינת פרמזן או כל גבינה יקנטית אחרת
100 גרם פטריות יער
עלים מ-12 נעפי טרגון
10 ענפי פטרוזליה
עלים מ-7 ענפי קורנית
100 ג' אגוזי מלך
3 שיני שום
1/4 כוס שמן
מיץ מחצי לימון
מלח ופלפל
1/3 כוס שמנת חמוצה או שמנת מתוקה
אופן ההכנה
מפרידים בין ראשי פטריות השמפניון לרגילהן - בזהירות שהפטריה לא תפגם.
מערבבים את רגלי הפטריות עם פטריות היער וקוצצים דק אפשר במעבד מזון.
קוצצים גם את האגוזים
לוקחים את חצי מכמות השמן ומחממים במחבת מוסיפים את הפטריות מיץ הלימון, שום, מלח ופלפל ומטגנים כ-5 דקות, עד שהנוזלים נספגים. לאחר מכן מוסיפים את האגוזים ואת השמנת
ואת עשבי התיבול מבשלים כ-2 דקות עד שהעיסה מסמיכה טועמים ומתקנים תיבול.
מחממים התנור ל-180 מעלות
מממלאים את הפטריות בתערובת ומניחים בתבנית מפזרים ממעל את הגבינה הצהובה ושמן הזית שנותר
מכניסים לתנור כ-15 דקות או עד שהגבינה נמסה
לקישוט אפשר לזרות מעט מתערובת עשבי התיבול או אגוזים או יחד או בככל לא 🙂
בתאבון
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון