חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פטריות ממולאות בבורגול ואגוזים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מנה שיכולה לשמש כמנה ראשונה, או כמנה טעימה גם לצמחונים
פטריות ממולאות בבורגול ואגוזים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מנה שיכולה לשמש כמנה ראשונה, או כמנה טעימה גם לצמחונים
הוראות הכנה
מרכיבים
10 פטריות פורטובלה ו/או שמפיניון גדולות
100 גרם בורגול גס
8 שיני שום קצוצות גס
2 קישואים מגורדים
1/2 כוס תערובת אגוזים ו/או צנוברים כתושים
1/2 צרור כוסברה קצוצה
עלים מ-2 ענפי אורגנו קצוצים
1 כף רוטב סויה (אני תמיד מעדיפה את של 'תמרי')
קורט כמון
מלח גס
מעט שמן זית
אופן ההכנה
משרים את הבורגול במים רותחים כ-30 דקות, עד שהוא סופח את המים ומתרכך.
סוחטים היטב מיתרת המים ומניחים אותו קצת 'להתייבש'.
מחלצים את הרגל של הפטריות ומרוקנים אותן מתוכן (לא לזרוק את ה'שאריות'!)
מניחים את הפטריות המרוקנות על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
קוצצים גס את הרגליים והמניפות של הפטריות.
במחבת מטגנים מעט את השום, עד להזהבה קלה.
מוסיפים את תוכן הפטריות הקצוץ, הבורגול, הקישואים, תערובת האגוזים ועשבי התיבול, ומתבלים ברוטב סויה ומעט כמון. מאדים כ-2-3 דקות.
ממלאים את הפטריות בתערובת, מפזרים מעל מעט מלח גס, מזליפים שמן זית ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני לכ-10-15 דקות, עד שהפטריות מתרככות ומשחימות.
מגישים מיד.
ב ת י א ב ו ן !
מגיש: kalla
מקור:
שתף את המתכון