הוראות הכנה
מרכיבים
10 פטריות פורטובלה ו/או שמפיניון גדולות
100 גרם בורגול גס
8 שיני שום קצוצות גס
2 קישואים מגורדים
1/2 כוס תערובת אגוזים ו/או צנוברים כתושים
1/2 צרור כוסברה קצוצה
עלים מ-2 ענפי אורגנו קצוצים
1 כף רוטב סויה (אני תמיד מעדיפה את של 'תמרי')
קורט כמון
מלח גס
מעט שמן זית
אופן ההכנה
משרים את הבורגול במים רותחים כ-30 דקות, עד שהוא סופח את המים ומתרכך.
סוחטים היטב מיתרת המים ומניחים אותו קצת 'להתייבש'.
מחלצים את הרגל של הפטריות ומרוקנים אותן מתוכן (לא לזרוק את ה'שאריות'!)
מניחים את הפטריות המרוקנות על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
קוצצים גס את הרגליים והמניפות של הפטריות.
במחבת מטגנים מעט את השום, עד להזהבה קלה.
מוסיפים את תוכן הפטריות הקצוץ, הבורגול, הקישואים, תערובת האגוזים ועשבי התיבול, ומתבלים ברוטב סויה ומעט כמון. מאדים כ-2-3 דקות.
ממלאים את הפטריות בתערובת, מפזרים מעל מעט מלח גס, מזליפים שמן זית ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני לכ-10-15 דקות, עד שהפטריות מתרככות ומשחימות.
מגישים מיד.
ב ת י א ב ו ן !
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון