הוראות הכנה
מרכיבים
המצרכים
1/4 ק"ג פילה דג.
8 פטריות גדולות ללא הרגל
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
קורט אגוז מוסקט
1 בצל קצוץ דק.
1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק.
2 כפות גבינת פרמז'ן מגוררת דק
קורט מלח
קורט פלפל שחור גרוס טרי
1 ביצה
לטיגון
2 ביצים
פירורי לחם לציפוי
שמן לטיגון
המצרכים לרוטב
3 כפות רסק עגבניות
חצי כפית כורכום.
2 כפות אריסה.
1 פלפל אדום חריף פרוס.
1 כפית גרגרי כמון שלמים.
3 שיני שום פרוסות.
3 כוסות מים.
6 כפות שמן זית.
מלח, פלפל שחור גרוס טרי.
אופן ההכנה
ההכנה
טוחנים את הדג או קוצצים אותו גס.
מערבבים את כל החומרים יחד בקערה לתערובת אחידה.
ממלאים את הפטריות בעזרת כפית בתערובת, כך שתיווצר תלולית.
טורפים בקערה נפרדת את הביצה ובקערה נוספת פירורי לחם עם מעט פלפל שחור
טובלים את הפטריות הממולאות בביצה ולאחר מכן בתערובת פירורי הלחם, ומטגנים עד הזהבה.
הכנת הרוטב
שמים במחבת רחבה את השמן,רסק העגבניות, השום וגרגרי הכמון, מחממים ,
מוסיפים גם את האריסה ומערבבים עוד דקה,
מוסיפים את המים, הכורכום, המלח ופלפל שחור ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים יחד כ 20 דקות,
מוסיפים בעדינות את הפטריות לרוטב ומבשלים ללא כיסוי על להבה נמוכה וברתיחה עדינה מאוד עוד כ 15 דקות,
מפזרים למעלה את עלי הכוסברה ומגישים ,
בתאבון.
אלי גרשון...
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון