חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פטרייה ממולאה על עלה מנגולד ממולא בריזוטו שרימפס
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פטרייה ממולאה על עלה מנגולד ממולא בריזוטו שרימפס
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
500 גרם אורז עגול לריזוטו
2-3 כוסות ציר פירות ים
מים
½ כוס יין לבן יבש
מלח ופלפל
100 גרם חסילונם קלופים (כולל זנב) וקצוצים
1 בצל קטן קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות דק
מעט חוטי זעפרן
1 כפית פפריקה מתוקה
½ כפית כורכום
10 עלי מנגולד טריים, יפים, שטופים, שלמים וגדולים
10 פטריות פורטבלו גדולות ללא הרגל
100 גרם גבינת רוקפור מפוררת
100 גרם גבינת עיזים מפוררת
100 גרם קוטג'
50 גרם פרמזן מגוררת
50 גרם צהובה מגוררת
פירורי לחם
מלח ופלפל
20 יחידות חסילונים מנוקים וקלופים (לא כולל זנב)
מעט פפריקה, כורכום וצ'ילי גרוס
2 כפות רוטב עגבניות בסיסי
1 כוס ציר פירות ים
¼ כוס יין לבן חצי יבש
אופן ההכנה
מערבבים את החסילונים הקצוצים עם הכורכום והפפריקה ומשאירים בצד לכחצי שעה.
מחממים את השמן במחבת רחבה. מוסיפים את הבצל ומטגנים תוך ערבוב עד שנהיה שקוף. מוסיפים את השום, מערבבים ומיד מוסיפים את החסילונים. מערבבים היטב כחצי דקה ומוסיפים את האורז. מערבבים ביחד כשתי דקות. מוסיפים מעט מלח ואת הזעפרן, מערבבים ומתחילים להוסיף בהדרגה את ציר פירות הים. שמים בהתחלה 3 מצקות ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ונותנים לנוזלים להיספג תוך כדי בחישה (לא חובה רציפה). כל פעם שהנוזלים נספגים מוסיפים עוד נוזלים (יין, מים, ציר). ככה חוזרים על הפעולה עד שהאורז נהיה רך וספוג (אינו אמור לצאת "אחד אחד" כמו אורז פרסי אלא יותר קרוב למעין דייסה אך לא נוזלית) תהליך זה לוקח כארבעים דקות.
מערבבים את שאר החסילונים עם פפריקה, כורכום וצ'ילי גרוס ומשהים לשעה.
מערבבים את כל סוגי הגבינות עם כף פירורי לחם. מניחים בכל פטרייה ממילוי הגבינות ומסדרים את הפטריות בתבנית אפייה. מעל שופכים עוד פירורי לחם. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כרבע שעה עד 20 דקות.
במקביל, מרתיחים את עלי המנגולד במים כדקה ומוציאים. מניחים בקצה של כל עלה כף נדיבה מאד של הריזוטו ומגלגלים יפה (אם מתקרר לפני ההגשה ניתן לחמם על ידי אידוי בלבד!).
במחבת מקפיצים את החסילונים השלמים. מניחים בצד. ממיסים משקעים עם רבע כוס יין לבן יבש, מוסיפים כוס ציר פירות ים ואת רוטב העגבניות. מערבבים היטב ומצמצמים על אש גבוהה כשלוש דקות.
לעריכת המנה: מניחים במרכז הצלחת עלה מנגולד ממולא. עליו מניחים פטרייה ממולאה. מניחים שני חסילונים בפינות הצלחת ומקשטים במעט מהרוטב האדום. מגישים חם.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון