הוראות הכנה
מרכיבים
4 פטריות פורטבלו גדולות וטריות
1 כרישה / לוף/ פרסה
1 כוס פנקו
1ביצה
1 כוס סויה
2 כפיות מירין
אופן ההכנה
1. מנקים מהפורטבלו את הרגליים ומעט מהתוכן בעדינות ומעבירים לקערה
2. בסיר עם מים חמים חולטים את הכרישה כ 5 דקות
3 קוצצים במעבד מזון את הכרישה ותוכן הפיטריות עם 2 כפות פנקו עד קבלת עיסה מחיתית
מוסיפים כפית סויה ומעבדים שוב ממליחים מעט
4. בקערה מערבלים ביצה עם כף סויה
5. בקערה נוספת ממלאים פנקו
6. ממלאים בכל פטריה מהמילוי טובלים בפנקו ובביצה ושוב בפנקו
ושולחים לקרור של מחצית השעה.
7. ממלאים שמן בסיר טיגון מחממים לחם בינוני ומטגנים את הפטריה כ 2 דק-3 דקות
8. בקערה מערבבים את יתרת רוטב הסויה הממותקת עם כפית מירין
9.חשוב מיד כשהן יוצאות מהטיגון למזוג עליהן בנדיבות בעזרת כף מרוטב המירין
10. לסידור המנה מניחים את הפטריה כאשר החלק הכמור כלפי מעלה מפזרים מהרוטב ומקשטים בעלים
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון