הוראות הכנה
מרכיבים
16 פטריות פורטבלה בינוניות ללא הגבעול
8 כפות רוטב פסטו
2 שיני שום קצוצות דק
1 כף גדושה קליפת לימון מגוררת
1 כפית מלח גס
2 כפיות פלפל שחור גרוס עבה
1 כוס שמן זית
אופן ההכנה
1. בקערה מערבבים היטב 8 כפות רוטב פסטו
שיני שום קצוצות דק
כף גדושה קליפת לימון מגוררת
כפית מלח גס
כפיות פלפל שחור גרוס עבה
2. מחממים את התנור לגריל גבוה. על מגש אפייה מתחת לגריל שחומם מראש (כ 5 ס"מ ממקור החום) חורכים מעט את הפיטריות עד שהפטריות מגירות ריר כ 5-6 דקות
3. מורידים את התבנית לאמצע מעבירים מגריל ל 200 מעלות ל 3 דקות להתרככות הפיטריה
4. מוציאים מהתנור לצלחת הגשה מפזרים מעל רוטב ומטפטפים שמן זית בנדיבות ומגישים
(ניתן לשים את התבנית על מקור חום כמו פלטת שבת להגשה ממושכת)
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון